Bratska pomoć barskim šahistima od strane KK Mornar

Košarkaški klub Mornar priskočio je u pomoć Šahovskom klubu Mornar i spriječio da šahisti budu izbačeni iz prostorije koju godinama koriste u dvorani “Topolica”.

Ubuduće će, umjesto Šahovskog kluba koji je u finansijskim problemima, Košarkaški klub plaćati zakupninu prostorije, pa će Škola šaha Mornara nesmetano nastaviti s radom. Tu Školu je poslije nacionalnog majstora Maksima Lutovca, preuzeo FIDE majstor Miloš Pečurica, pohađa je dvadesetak djevojčica i dječaka i svrha je postojanja nekad slavnog Šahovskog kluba iz Bara.

Rukovodstvo Šahovskog kluba obraćalo se na mnoge adrese, prevashodno Opštini, da im pomogne, da se ne gasi klub, koji bez prostorija nemože da egzistira, ali niotkuda nije bilo odgovora na vapaje, a kamoli pomoći. Košarkaški klub Mornar i Đoko Pavićević imali su sluha, pružili su ruku kad je bilo najpotrebnije, pa mladi, talentovani barski šahisti, nastavljaju s radom u svojoj prostoriji, u svom klubu.

Šahovskom klubu Mornar dodijeljena je na besplatno korišćenje ta prostorija na spratu u dvorani “Topolica”, u vrijeme kad je predsjednik Opštine bio Žarko Pavićević i kad je predsjednik ŠK Mornar bio Dragan Simović. Međutim, ovog proljeća rukovodstvo Sporstko-rekreativnog centra odlučilo je da odredi zakupninu za sve prostorije koje u dvorani “Topolica” koriste barski sportski klubovi. Na tu ponudu, po sistemu “uzmi ili ostavi” krajem marta ove godine pristali su ljudi iz ŠK Mornar, ali nisu uspjeli da obezbijede neophodna sredstva i iz Doo “Sportsko-rekreativni centar” Bar stigao im je dopis da se isele do 22. jula, dakle da iznesu šahovske garniture, satove i svu literaturu.

– Srećom, do ovako ružnog epiloga nije došlo zahvaljujući Đoku Pavićeviću i ja mu u ime Šahovskog kluba Mornar od srca zahvaljujem. Mi smo neprofitabilna sportska organizacija, teško dolazimo do sredstava, to što uspijemo da stvorimo, pokušavamo da usmjerimo na najvažnijata kmičenja. Ipak, zahvaljujući bratskom Košarkaškom klubu, nastavljamo sa svojom šahovskom misijom u Baru – kaže predsjednik Šahovskog kluba Mornar, Slavko Glavičić.

Share.

Comments are closed.