Barski krosfiteri nastupili na Sinjavinskom maratonu

Članovi barskog CrossFit klub “Station” Nikola Krgović i Nikola Pajović nedavno su bili učesnici tradicionalnog “Sinjavinskog maratona” koji je po 12-ti put održan u organizaciji TO Kolašin.

“Za razliku od tradicionalnog krossfita, ovaj maraton se može podvesti pod esktremnim sportom ili bolje rečeno kao trka izdržljivosti”, kaže za Radio Bar i Bar info naš sugrađanin Nikola Krgović koji je trener u barskom CrossFit klubu koji postoji već šest godina. Ovaj 38- godišnji sugrađanin je bio jedan od 100 učesnika koji su se ove godine nadmetali u tri discipline i uspješno ih savladali na krpljama, nordijskim i turno skijama.

“Zaista smo imali priliku da uživamo u nesvakidašnjim predjelima. Krenuli smo iz Kolašina, pa preko vrhova planinske ljepotice Sinjajevine došli do Žabljaka. Ovo mi je bilo prvi put da učestvujem na jednom ovakvom takmičenju, odnosno na krpljama, kao i mom klupskom kolegi Nikoli Pajoviću. Na ovom maratonu nema ograničenog vremena za koji se trka mora završiti, ali sam ja to uradio za 9 sati i 50 minuta. Manifestacija je bila podijeljena na takmičarski i revijalni dio, a za one koji su imali “problema” da se probiju kroz sniježne predjele od početka do kraja trke, mogli su legitimno da zatraže pomoć. Naime, cijelim putem su nas pratili ljudi iz Gorske službe sapašavanja, Vojske Crne Gore i Crvenog krsta” i mogu da istaknem da sam ja tih skoro 10 sati maratona završio bez traženja pomoći, kaže Nikola i dodaje:

“Krenuli smo oko osam sati ujutro i uglavnom smo manje više svi završili do mraka. Moram da istaknem da je organizacija bila fantastična, da je na manifestaciji bilo dosta dama. Najmlađi učesnik je imao 15-16 godina, a najstariji 75 godina.

Ocjena svih učesnika je da je manifestacija uspjela. To je veliki podsticaj za sve nas koji volimo izazove ekstremnih sportova i ogromno iskustvo za naredne trke. U planu su još neke trke na Žabljaku i Prokletijama (trail) trke”, najavio je Krgović.

Share.

Comments are closed.