Barani i Zagrepčani otvaraju sezonu u ABA ligi: Tradicija na strani Mornara

Novu sezonu u ABA ligi otvaraju Mornar i Cibona. Meč u dvorani Topolica počinje u 18 časova, uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od korone.

U dosadašnjih deset susreta u ABA ligi Barani protiv Zagrepčana vode 7:3, s tim da je Mornar posljednjih pet susreta riješio u svoju korist. U prošlom prvenstvu Mornar je u Topolici slavio čak sa 109:68, dok je u Zagrebu bilo takođe ubjedljivih 92:78.

Trener Mornara Mihailo Pavićević ističe da njegov tim, ukoliko želi pobjedu, mora da odigra mnogo bolje nego nedavno protiv Kaleva, u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

„Zadovoljan sam onim što smo odradili u pripremnom periodu. Nikad to za trenera nije dovoljno, ali u ovom trenutku moram biti zadovoljan. Od prvog dana kad smo se okupili pa do sada, sve svoje obaveze igrači su odradili na maksimalno profesionalan način. To je ono što smo tražili od svih njih i kad smo pravili ovu novu ekipu to nam je bio jedini uslov, znači, da smo svi kao jedan, da pravimo pravu, sportsku, radnu atmosferu i mislim da smo na dobrom putu da na tome istrajemo. Na dobrom smo putu i da napravimo igru koja će biti adekvatna uloženom trudu na treninzima.

Bez obzira što više nemamo zvučnih imena to nikako ne znači da ćemo imati slabiji tim nego prošle godine. Trenerski posao se i sastoji od toga na napravi najbolji mogući tim od igrača koji su mu na raspolaganju, još ukoliko su ovako dobri i vaspitani momci, onda je milina raditi na tome.

Prva utakmica u bilo kom takmičenju je teška. Sa posebnim nabojem. Cibona je takođe renovirala tim. Prošle godine se oslanjala na mlade igrače koji su stariji i iskusniji za godinu. Po rezultatima u pripremnom periodu vidi se da su napredovali. Gosti zaslužuju respekt. Ne dijelimo ekipe na bolje i lošije, jer ove sezone loših i nema. Maksimalnom ozbiljnošu ulazimo u duel sa Zagrepčanima. Nema tu prevelike filozofije, tražim od svojih košarkaša da igraju onako kako treniramo. Ukoliko tako bude biću srećan nezavisno od rezultata“, zaključio je Pavićević.  

Kori Dejvis, koji je najavio da će biti pravo pojačanje, očekuje tešku utakmicu na debiju pred barskim navijačima. 

„Očekujem da ćemo igrati protiv mnogo dobrih, talentovanih timova u ABA ligi, koje vrijedno treniraju i dobro igraju, ali takođe očekujem i da ćemo dobiti dosta utakmica. Imamo izuzetno talentovan tim koji naporno trenira i radi, zajedno sa fantastičnim trenerom, stručnim štabom i kompletnim osobljem u klubu. Sa Cibonom će biti teško, znam da su vrlo mladi, vrlo agresivni, puno pritiskaju, tako da mislim da ćemo morati da uložimo mnogo truda da bismo pobijedili. Nijedna utakmica u ABA ligi neće biti laka, a očekujem da će sjutrašnja, premijerna, biti teška, ali i kvalitetna“, kazao je Dejvis.

Share.

Comments are closed.