Balkansko prvenstvo za mlađe juniore/ke U18 u nedjelju u Baru, učestvuje 17 država sa oko 450 takmičara: Crnu Goru predstavlja devet atletičara

Bar je u nedjelju 12.juna domaćin Balkanskog šampionata za mladje juniore i juniorke U18 na kojem su prijavljeni učesnici iz 17 država Balkanske atletske federacije sa oko 450 ucesnika.

Organizatori su Atletski savez Crne Gore i Atletski savez Srbije, uz podršku Opštine Bar, Ministartsva sporta i mladih Crne Gore i uz tehničku pomoć AK ”Mornar” iz Bara na terenima SRC “Topolica“.

Selektor atletske reprezentacije Osman Erović odredio je spisak učesnika iz ASCG za ovo takmičenje.

U muškoj konkurenciji nastupiće: Haris Adrović  (AK”Jedinstvo”) bacanje kugle, Milivoje Pajović  (AK “Orion”) bacanje kladiva, Srđan Lunić(AK”Mornar ”) 800m i Aleksa Boškovic(AK”Rudar”) bacanje kugle..

Kod dama Crnu Goru predstavljaće: Vesna Kljajević (AK”Tara”) bacanje kugle i diska, Aleksandra Zejak (AK”Tara”) bacanje kugle, Anabela Mujovi (AK”Sanja”) 400m i skok u dalj, Antonela Gazivoda (AK”Orion”) bacanje diska i Nevena Dobrašinovic (AK”Lim” ) troskok.

Tim lider ekipe je Osman Erović uz trenere: Danila Ristića (AK”Tara”), Budimira Jestrovića (AK”Rudar”) i Dragoja Rajkovića (AK”Lim”).

Takmičenje u Baru počinje u 9 sati i 30 minuta sa disciplinom bacanje diska za žene, dok je svečano otvaranje planirano za 14 sati i 45 minuta. Takmičenje će zvanično otvoriti ministar sporta u Vladi Crne Gore Vasilije Lalošević.

Poslednja disciplina 4x100m za muškarce planirana je za 18 sati i 45 minuta.

Ovo takmičenje biće takođe moguće pratiti direktno putem live stream-a koji je obezbijedio Atletski savez Srbije.

Važno je napomenuti da će takmićenje biti organizovano po najsavremenijim standardima Svjetske atletske federacije uz najsavremeniju opremu koju je obezbijedio ASS. Inače ASCG 2008.godine bio je uspješan organizator Balkanskog prvenstva za mlađe juniore, takođe u Baru.

Share.

Comments are closed.