AK Dionis: Dječija atletika” u osnovnim školama

Atletski klub “Dionis” iz Bara  održao je prezentaciju projekta “Dječija atletika” u Osnovnoj školi „Jovan Tomašević“ u Virpazaru, Osnovnoj školi „Bratstvo- Jedinstvo“ u Đuravcima kao i u Osnovnoj školi „Kekec“ u Sutomoru.

Prezentaciju su vodili Momir i Sandra Matović iz atletskog kluba “Dionis” iz Bara, a ipred sekretarijata za kulturu sport i mlade Opštine Bar prisustvovao je Stevo Nikočević.

Nastavni časovi održani su u saradnji sa nastavnicima fizičkog vaspitanja Andjelom Abazović, Skenderom Ramushom, Biljanom Tubić i Markom Rajovićem.

Pored toga što podstiče na rušenje prepreka i obaranje rekorda, atletika je bazični sport koji je osnova fizičkog vaspitanja školske djece i pomaže boljem razumijevanju drugih sportova. Dječija atletika je projekat Svjetske atletske federacije koji Ministarstvo sporta i Atletski savez Crne Gore širokom akcijom podižu na poseban nivo. Mladi će u Baru imati priliku da se upoznaju sa tajnama ovoga sporta na najljepši mogući način, kroz igru i zabavu.

Projekat se realizuje​ po programu IAAF-a i Atletskog saveza Crne Gore, uz podršku Opštine Bar, Crnogorskog Olimpijskog​ komiteta i Ministarstva sporta Crne Gore.

Share.

Comments are closed.