ABA liga predstavila KK Mornar Barsko zlato uoči starta sezone 2021/22

Mornar – Barsko zlato će u novu sezonu ući sa novim imenom, ali sa istim ciljevima kao i ovaj ambiciozni tim koji će dati sve od sebe da ponovi rezultat iz prošle sezone, kada je po drugi put u istoriji kluba stigao do doigravanja ABA lige.

Mornar – Barsko zlato je napravilo dosta promjena u rosteru, ali je čovjek zadužen za prvi tim ostao isti. Mihailo Pavićević je i dalje glavni trener barskog sastava i ovo će mu biti peta uzastopna sezona da vodi klub u kojem je ponikao u ABA ligi.

Mihailo Pavićević i njegov brat Đorđije Pavićević, predsjednik kluba, ponovo su udružili snage kako bi stvorili respektabilan tim koji bi mogao da cilja na sam vrh regionalne košarke. Nakon što je tim tokom ljeta ostao bez najmanje 9 igrača, braća Pavićević počela su sa kreiranjem spiska za sezonu 2021/22 i do sada su doveli 6 novajlija, uključujući Gligorije Rakočević (Usti nad Labem), Corei Davis Jr. . (BCM Gravelines-Dunkerkue), Strahinja Mićović (Bon), Milija Miković (Šibenka), Trei Levis (Maccabi Rishon LeZion) i Vladimir Mihailović (Okapi Aalstar).

Povrh toga, Mornar – Barsko zlato se pobrinuo da zadrži neke od najboljih igrača iz prošle sezone, pa su produžili ugovore sa Nemanjom Gordićem, Markom Jeremićem, Nemanjom Vranješem i Tailor Smith, dok su zadržali i Aleksandra Lazića i Seada Šehovića.

Ako je suditi po rezultatima predsezone, u Baru su uspjeli formirati jak tim koji može igrati protiv bilo koga u ligi. Mogu li ponovo da igraju doigravanje? O tome ćemo saznati u narednim mjesecima.

Share.

Comments are closed.