Kup Crne Gore za košarkaše: Mornar protiv Sutjeske u polufinalu, Budućnost Voli ide na Lovćen

Košarkaši Budućnost Volija u polufinalu Kupa Crne Gore igraće sa Lovćenom, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornara i Sutjeske, odlučeno je žrijebom u Košarkaškom savezu.

Finalni turnir biće odigran 2. i 3. juna u Podgorici.

Polufinalni dueli na programu su u srijedu u 18 i tri sata kasnije.

Finale je zakazano za četvrtak u 20 sati i 15 minuta.

Trofej brane košarkaši Budućnost Volija, koji su uz prošlogodišnjem finalu savladala Mornar 92:83.

Podgorički tim 13 puta osvajao je Kup Crne Gore, a ima i tri trofeja Kupa bivše Državne zajednice.

Trofej ima i Sutjeska, koja je najbolja bila 2013. godine.

Trener podgoričkog tima, Dejan Milojević kazao je da je Budućnost Voli favorit u polufinalu, ali i na finalnom turniru.

“Kup je takmičenje gdje najlakše može doći do iznenađenja. Igra se na jednu utakmicu i svajka ekipa ima svoje šanse. Treba biti oprezan i dati sve od sebe. Nadam se da ćemo slabviti”, kazao je Milojević na konferenciji za novinare.

Trener Lovćena, Petar Jovanović smatra da je Budućnost apsolutni favorit, ali da će njegov tim tražiti šansu za iznenađenje.

“Mi ćemo tražiti šansu u emotivnom pražnjenju Budućnosti. Nadam se da će pobijediti Crvenu zvezdu, ali kako god se utakmica završi doći će do pražnjenja podgoričkog tima i mi ćemo pokušati da to iskoristimo. Nadamo se pozitivnom rezultatu, bez obzira na snagu Budućnosti, nećemo se predati. Obećavam borbeni Lovćen, pašta bude”, kazao je Jovanović.

Trener Sutjeske, Velimir Gašić kazao je da je finalni turnir praznik košarke.

“Svi učesnici turnira imaju određene aspiracije. Crnogorska košarka i njeni klubovi napravili su odlične rezultate ove sezone. Zadovoljstvo nam je što smo učesnici finalnog turnira i uradićemo sve da se što kvalitetnije predstavimo i budemo dostojan protivnik MOrnaru”, kazao je Gašić.

Sportski direktor Mornara Drago Spičanović kazao je da je ova sezona bila možda i najuspšješnija u istoriji crnogorske košarke.

On je podsjetio na rezultate Budućnost Volija u ABA ligi i Eurokupu, kao i trijumf Studentskog centra u ABA drugoj ligi, ali i dobre nastupe ostalih crnogorskih predstavnika u regionalnom takmičenju.

“Očekujem da će finalni turnir i plej-of prvenstva Crne gore biti kruna sezone i interesantna. Kup takmičenja uvijek donose iznenađenja, svako vrijeba svoju šansu. Mornar će se potruditi da osvoji oba domaća trofeja, ukoliko ne uspije pružiće ruku boljem”, rekao je Spičanović.

On je saopštio da Mornar za domaća takmičenja ne računa na Azeju Vajtheda i Kenija Gebrijela.

Share.

Comments are closed.