Ženska mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo

Malo je nedostajalo i da ženska mlađa seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izbori plasman na prvo Evropsko prvenstvo u toj konkurenciji. Zapravo, nedostajao je samo poen u finišu četvrtog seta meča između Crne Gore i Portugala, kada izabranice Marka Radusinovića nijesu iskoristile meč loptu na 24:23 pri vođstvu od 2:1 u setovima.

Portugal je uspio da se izvuče u tom setu, kasnije i de dobije odlučujući peti set, samim tim i meč, i tako izbori vizu za EP kao jedna od tri najbolje drugoplasirane selekcije iz četiri kvačifikacione grupe.

Naše mlađe seniorke (igračice rođene 2002. godine i mlađe) na kraju nijesu na najbolji način iskoristile prednost domaćeg terena (kvalifikacioni turnir se igrao u Podgorici), pa su završile kao treće, nakon pobjede od 3:0 protiv Islanda i maksimalnog poraza od prvoplasirane Turske.

– Cjelokupni turnir smo igrali na dobrom nivou, imali smo pobjedu i meč loptu protiv Portugala, koja bi nas, da smo je iskoristili, odvela na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal, ali, šta je, tu je. Poželio bih puno uspjeha ovoj generaciji, na privatnom i profesionalnom planu, a nama ostaje da izvučemo pouke i lekcije i da se pripremamo za neka nova takmičenja, sa nekim novim generacijama – rekao je selektor mlađe seniorske selekcije Marko Radusinović.

Crna Gora ima za čim da žali zbog meča sa Portugalom.

– Preko dva sata igre, podgorička publika je mogla da uživa u izvanrednoj odbojkaškoj predstavi. Ostaje žal za tom meč loptom u četvrtom setu. Izvanredna ekipa Portigala je u određenim djelovima meča bila odgovornija u igri, što ih je dovelo do pobjede. A i mi smo igrali izvanredno, imajući u vidu da je Nevena Vukčević, prvi poenter protiv Islanda, igrala sa djelimičnim bolom u ramenu, što joj je otežalo realizaciju u napadu.

Crna Gora protiv Turske, praktično, nije imala šansi da iznenadi,

– Turska je pokazala da nije slučajno prvak Evrope u tom uzrastu. Na momente smo bili ravnopravni, posebno u element napada, Turska je, zaista, bila kvalitetnija od nas – zaključio je Radusinović.

U dresu crnogorske odbojkaške reprezentacije igrale su Baranke; tehničarke Tijana Tvrdišić (Stiinta Bacau) i Marija Šušić (Tent), primači servisa Marija Tuševljak (Spartak) i Simona Petranović (Ub), srednje blokerke Tamara Vukoslavčević (Luka Bar) i Marija Bojić (Galeb Liko Soho Group), korektorka Nevena Vukčević (Partizan) i libero Lana Labović (Galeb Liko Soho Group).

Share.

Comments are closed.