VIDEO: Vladimir Mijač sportista Bara za 2020. godinu, KK Mornar sportska ekipa godine

Vladimir Mijač član Karate kluba Bar sportista je Bara za 2020. godinu. To je jednoglasna odluka Komisije koja je bila sastavljena od novinara i sportskih radnika. Njemu, kao i predstavniku KK Mornar čiji je klub sportski kolektiv godine,Radivoju Mandiću, nagradu je u velikoj sali SO Bar uručio gradonačelnik Dušan Raičević.

Mijač je u godini koju je na svim nivoima kako kod nas tako i svijetu obilježio koronavirus osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 21 godine u katama pojedinačno. Na Balkanskom prvenstvu zauzeo je drugo mjesto ekipno u katama i treće mjesto pojedinačno u katama. Prvak je Crne Gore u katama pojedinačno i ekipno u seniorskoj kategoriji.

Raičević i Mijač

Vladimir Mijač je uspješni član Karate kluba Bar i crnogorski reprezentativac, a svojim ponašanjem, disciplinom i rezultatima primjer je za sve mlade sportiste u gradu.

“Ovo je za mene, iskren da budem, bila odlična godina na sportskom planu. Zahvaljujući mom klubu, trenerima i zaista sjajnoj pripremi ostvario sam svoje ambicije i ove sezone i nastavio da radim na poboljšanju sopstvenih dometa. Čestitam svim nagrađenima, jer znamo koliko je potrebno raditi i trenirati za vrhunske rezultate”- naglasio je Vladimir Mijač.

Sportista Bara Vladimir Mijač

Sportska ekipa godine je Košarkaški klub „Mornar“ ! “Ponos Bara” je osvajač petog mjesta u ABA ligi, učesnik Lige šampiona, Evro – kupa i  finaliste kupa Crne Gore. Klub je dosadašnjim rezultatima u takmičenju u Eurokupu ostvario istorijski plasman među 16 najboljih što predstavlja izuzetne rezultate, kako kluba, tako grada i države.

“I pored svega što je snašlo sportiste i sportske klubove u ovoj godini, mi smo uspjeli da ostanemo na pravom sportskom putu, ostvarujući zacrtane ciljeve, od kojih ne odstupamo ni u godini koja je pred nama. U vrhu smo ABA lige, ostvarili smo istorijski uspjeh u Eurokupu, i sa pravom imamo visoke ambicije u završnici sezone”- rekao je Radivoj Mandić, izvršni direktor KK Mornar Bar.

Raičević i Mandić

Proglašeno je i deset perspektivnih sportista, a njima je nagrade, treneru i sportskom radniku godine, te posthumnu nagradu uručila predsjednica SO Bar Mr. Milena Božović.

Predsjednik Opštine, Dušan Raičević, istakao je zadovoljstvo postignutim rezultatima u izazovnoj godini i za sportiste i sport uopšte.

“Bila je ovo jedna teška i neizvjesna godina za sve nas, kada je prioritet svih prioriteta bila briga za zdravlje među našim sugrađanima. Međutim, i u takvoj godini, uspjeli su naši sportisti i sportski klubovi da urade sve što je u njihovoj moći da na pravi način reprezentuju naš grad. I u tome su uspjeli. Bila je ovo prilika da im se i mi iz lokalne samouprave odužimo na simboličan način, uz nadanje da će godina koja je pred nama biti bitno drugačija sa sportskog aspekta. Opština Bar je i ove godine obezbijedila sredstva za sufinasiranje svih klubova koji su uzeli učešće na konkursu, i sa tom praksom nastavićemo i u narednom periodu”, istakao je predsjednik Opštine Dušan Raičević, uz iskrene čestitke svim nagrađenima.

Za perspektivne sportiste proglašeni su:

Maša Dragojević-Odbojkaški klub ”Galeb”, rođena 2005.godine

Maša Dragojević je u prvoj postavi Galeba koji je u 2020.godini osvojio Kup CG i treće mjesto u prvoj ligi-prekid zbog Covida.

U postavi kadetkinja i juniorki osvojila je prva mjesta za 2020.god. Član je reprezentacije Crne Gore u kadetskoj konkurenciji. Učestvovala je i na prvenstvu Evrope održanom u Podgorici ove godine. Igra na poziciji srednjeg blokera i najbolja je igračica na toj poziciji trenutno.

Vukašin Cimbaljević-Odbojkaški klub ”Galeb”, rođen 2003.godine

Vukašin je u 2020.godini osvojio prvo mjesto u konkurenciji kadeta i drugo u konkurenciji juniora. U takmičarskoj 2020/2021 godini najbolji je igrač svoje ekipe, a iako mlad najzapaženije partije je pružio do sada u prvenstvu. Na utakmici protiv Sutjeske osvojio je 151 poen.To je bilo blizu ginisovog rekorda. Radi se o najboljem mladom igraču u CG.

Ivana Milošević-Atletski klub „Sanja“, rođena 2003.godine

U kategoriji seniorki osvojila je:

1.mjesto na 100m prepone (prvenstvo CG za seniorke), 2.mjesto u štafeti 4x100m (prvenstvo CG za seniorke)

kao član ekipe AK“SANJA“osvojila je 2.mjesto na ekipnom prvenstvu CG za seniorke

U kategoriji juniorki je takođe bila veoma uspješna:

1.mjesto na 100m prepone (prvenstvo CG za juniorke)

2.mjesto na 400m prepone(prvenstvo CG za juniorke),

2.mjesto u štafeti 4x100m (prvenstvo CG za juniorke) 2.mjesto u sedmoboju – prvenstvo CG u višeboju

Kao član AK“Sanja“ zauzela je 2.mjesto na ekipnom prvenstvu CG za juniorke

U kategoriji mlađih juniorki takođe sjajan niz rezultata:

2.mjesto na 100m prepone-prvenstvo CG za mlađe juniorke.

2.mjesto na 400m prepone-prvenstvo CG za mlađe juniorke

Kao član AK ”Sanja” osvojila je 1.mjesto na ekipnom prvenstvu CG za mlađe juniorke

Dobitnik je posebnog priznanja Atletskog saveza CG za postignute rezultate u 2020.godini

Danilo Vujičić -Atletski klub ”Mornar”, rođen 2003.godine

Dobitnik je specijalne nagrade od ASCG za ostvarene rezultate u 2020. godini

Na prvenstvu Crne Gore za seniore osvojio je 1. mjesto na 400m, 2. mjesto na 200m, 1. mjesto u štafeti 4x100m, 1. mjesto u štafeti 4x400m

Na prvenstvu Crne Gore za juniore osvojio je 2. mjesto 200m, 1.mjesto u štafeti 4x100m, 1. mjesto u štafeti 4×400

Na prvenstvu Crne Gore za mlađe juniore zauzeo je 2. mjesto na 200m, 1. mjesto u štafeti 4x100m i 1. mjesto u kombinovanoj štafeti 100, 200, 300, 400  specijalnoj za mlađe juniore

Na Međunarodnom mitingu u Zenici, bio je treći u trci na 200m.

Lazar Jovović -Karate klub ”Bar”, rođen 2004.godine

Bio je prvi na Državnom prvenstvu za kadete u borbama pojedinačno  do 70kg.

Učesnik je Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore gdje je zauzeo 9. mjesto u kategoriji do 70kg.

Na Međunarodnom turniru ”Ilidža open” u Sarajevu – BiH  u borbama za kadete do 70kg, zauzeo je prvo mjesto.

Na kraju, na turniru”Gran Pri Montenegro” u Herceg Novom, u borbama pojedinačno za kadete do 70kg takođe je zauzeo prvo mjesto.

Predsjednica SO Bar Mr. Milena Božović uručuje nagradu Danilu Vujičiću iz AK Mornar

Anastasija Smolović, Ženski odbojkaški klub „Luka Bar“, rođena, 2004.godine

Osvajač je prvenstva Crne Gore za 2019.godine, stalna prvotimka ŽOK „Luka Bar“, član reprezentacije Crne Gore za kadetkinje, učesnica Evropskog prvenstva za kadetkinje u Podgorici, učesnica Chellenge Cupa, učesnica kvalifikacija za Ligu šampiona, osvajač 3.mjesta na junioskom prvenstvu Crne Gore.

Nina Đokić, Rukometni klub “Mornar 7“, rođena 2003.godine

Nina je standardni član junorske  reprezentacije Crne Gore.

Jedan je od najboljih strijelaca i igrača Druge ženske rukometne lige Crne Gore. Odličan i primjeran đak u školi.

Mia Ražnatović, ŽOK ”Luka Bar”, rođena 2004.godine

Učenik ! Sa ekipom ŽOK Luka Bar prvak Crne Gore

Sa timom Školskog sportskog društva ”Gimnazija Niko Rolović”, kao kapiten je osvojila opštinsko, regionalno prvenstvo, a zbog korona virusa je otkazano državno prvenstvo gdje je njena ekipa trebalo da brani titule osvojene 2017. i 2018. godine.

Čedomir Vujačić, Fudbalski klub ”Mornar”, rođen 2003.godine

On je standardni član i kapiten omladinske ekipe FK Mornar koji je kao takav zbog iskazanog talenta i fudbalske vještine koji posjeduje priključen seniorskom timu. On je budućnost  barskog kluba.

Lazar Vujošević, Kik boks klub ”Bar”, rođen 2006.godine

Već tri i po godine je član barskog kluba. Reprezentativac je Crne Gore u disciplini kik light -67kg. Osvajač prvenstva Crne Gore i osvajač mnogobrojnih međunarodnih takmičenja.

Za najboljeg trenera u Baru u 2020. godini proglašena je Sanja Đurnić Atletski klub „Sanja“

Đurnić je diplomirani trener atletike i viši trener za atletiku i fizičku pripremu. Potpredsjednik je trenerske organizacje Atletskog saveza Crne Gore, međunarodni atletski sudija i ima licencu Svjetske atletske federacije za rad sa djecom, kao i licencu Svjetske atletske federacije za predavača „Kids atletics“. U klubu radi od 2007. godine sa mlađim kategorijama u kojem je registrovano 196 članova. U godini na izmaku Atletski klub Sanja je najuspješniji klub u Crnoj Gori u mlađim kategorijama. Na pojedinačnim prvenstvima Crne Gore u kategoriji cicibana, mlađih i starijih pionira osvojeno je najviše odličja. Klub je prvak Crne Gore na ekipnim prvenstvima u dječijoj atletici i za mlađe pionirke. Osvajač drugog mjesta  ekipno u kategorijama junirke i seniorke i trećeg za pionirke. Četiri takmičara ovog kluba dobila su priznanja od strane Atletskog saveza Crne Gore za postignute rezultate u 2020.godini.

“Ovo priznanje mi zaista puno znači na sportskom planu, jer je Komisija prepoznala rad svih nas u klubu. Takođe je i obaveza da radimo još više i bolje u narednom periodu. Zadovoljni smo rezultatima, tim prije što je naš matični savez uspio da i u ovoj sezoni organizuje sva takmičenja iz kalendara”, istakla je Đurnić.

Najbolji sportski radnik u 2020.godinu je Mladen Babić, predsjednik i instruktor Sportsko-rekreativnog društva „Živimo zdravo Bar“

Mladen je prije 7 godina osnovao Sportsko-rekreativno društvo „Rasti zdravo“, a sada nakon preregistracije po novom Zakonu o sportu registrovani kao SRD „Živimo zdravo Bar“. Ujedno je i predsjednik i instruktor u ovom društvu koje najmlađu djecu predškolskog i nižih razreda osnovnih škola kroz  rad uvodi u svijet sporta. Za ovih 7 godina postojanja kroz njegovu školu prošlo je na stotine djevojčica i dječaka od kojih su danas mnogi prepoznati kao perspektivni sportisti grada Bara. Njegovo SRD broji 150 članova.

Komisija je dodijelila još jedno priznanje i to posthumno ! Plaketa za poseban doprinos sportu je pripala Luki Macanoviću, bivšem ekonomu Košarkaškog i Fudbalskog kluba Mornar.

U ime nagrađenih se zahvalio Vladimir Mijač.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević

Košarkaškom klubu “Mornar” pripala je i novčana nagrada od 1000 eura, dok je najbolji sportista Vladimir Mijač primio nagradu u visini od 500 eura.

Laureati

Komisija je radila u sastavu: Dragan Nikezić – sportski radnik (predsjednik) i članovi: Jadranka Perutović – Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Opštine Bar, Miodrag Banović – sportski radnik, Ilija Kovačević – sportski novinar, Dragan Stojanović – sportski novinar, dok je sekretar Komisije bila Teodora Amanović ispred Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.