Vladimir Mijač: Medalje su oko vrata, a uskoro i diploma u rukama

Nema puno primjera u svijetu sporta gdje će se u trofejnoj sali, pored mnogih pehara i medalja, naći i mjesto za diplomu sa fakulteta. A da sportski uspjesi i obrazovanje, ipak, mogu zajedno primjer je naš mladi karatista Vladimir Mijač. Godinama ovaj momak osvaja odličja sa mnogih takmičenja, a uskoro će se u njegovim rukama naći i diploma.

“Pored profesionalnog bavljenja sportom student sam treće godine Fakulteta za poslovnu ekonomiju i trenutno spremam diplomski rad”, otkrio je Mijač za Dnevne.

“Pored razumijevanja, svi profesori i zaposleni na fakultetu mi pružaju veliku podršku i hvala im na tome, jer mi mnogo znači da bih uskladio sve obaveze.”

Ljubav prema karateu

A kada je u pitanju sportski život najnovija medalja, i to zlatna, stigla je sa Prvenstva malih zemalja Evrope koje je ovih dana održano u Podgorici.

“Imao sam tri meča koja su veoma dobra uvertira za velika takmičenja koja me tek očekuju, zato moram da priznam da sam zadovoljan postignutim rezultatom. Svakog dana se naporno pripremam sa trenerima Karate kluba ‘Bar’ i veoma motivisan i spreman dočekam svaki turnir”, istakao je Mijač.

A kako se mladi šampion odlučio baš za karate?

“Zbog neopisive ljubavi koju gajim prema tom sportu, još od početka bavljenja karateom, predani rad i zalaganje mi predstavljaju užitak. Počeo sam na predlog svojih roditelja i već na prvom treningu sam imao želju da se bavim isključivo karateom”, prisjetio se Mijač. 

Sve je lakše uz najbliže…

Sve obaveze Vladimiru mnogo lakše padaju kada uz sebe ima najbliže.

“Da, uz najiskreniju podršku porodice, trenera i prijatelja veoma brzo sam počeo da nižem medalje kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima”, nema dilemu Mijač.

Broj medalja rastao je iz godine u godinu…

“Najznačajnije su mi bronzana sa Svjetskog prvenstva za kadete i srebrna sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore. Takođe sam osvajač 13 titula prvaka države, 12 balkanskih medalja, titule prvaka Mediterana i dva priznanja za najboljeg sportistu Bara”, prisjetio se mladi karatista.

Odmora nema, jer Vladimira uskoro očekuju nove avanture.

“Najveće takmičenje koje me očekuje ove godine je Svjetsko seniorsko prvenstvo za koje se već uveliko spremam sa trenerom Almirom Cecunjaninom. On je ujedno osoba koja me svojim primjerom najviše uči o karateu, disciplini i pravim sportskim ponašanjem. Zbog toga mu posebno zahvaljujem”, zaključio je Mijač.

Share.

Comments are closed.