Vladimir Mihailović poslije Eurobasketa: “Igrala se dobra košarka”

Košarkaški reprezentativac Crne Gore i član barskog Mornara Vladimir Mihailović kazao je da su “crveni” na Evropskom prvenstvu igrali dobra košarka, dodajući da ima razloga za zadovoljstvo.

“Apsolutno imamo razloga da budemo jako zadovoljni. Radili smo dobro. Atmosfera u ekipi je bila odlična. Sav taj odnos prema obavezama, reprezentaciji i unutar ekipe – stručni štab i igrači, sve je to funkcionisalo na visokom nivou. Izuzev tih padova protiv Španije i u prvom poluvremenu protiv Njemačke, sve ostalo je bilo na visokom nivou. Igrala se dobra košarka. Od pet utakmica, uspjeli smo da pobijedimo tri, tako da imamo razloga da budemo zadovoljni”, kazao je Mihailović.

Mihailović se za RTCG osvrnuo na igru protiv Njemačke.

“Od samog početka, kako nijesmo starovali kako treba, ušli smo u veliki problem i minus, koji nažalost nijesmo uspjeli da nadoknadimo. Ali, iz jedne jako loše situacije, uspjeli smo da smognemo snage i odigramo jedno fantastično drugo poluvrijeme, čak da zaprijetimo da pobijedimo. Nijesmo uspjeli, ali mislim da moramo biti ponosni i zadovoljni na ostvarenom”, ocijenio je Mihailović.

Mihailović smatra da je problem bio statičnost u napadu.

“Bili smo bez prave ideje i ritma. Odatle su se nadovezali padovi u odbrani. To je izgledalo jako loše. U drugom poluvremenu, iznenadili smo ih sa zonom. Oni se nijesu snašli. U napadu smo ubrzali i počeli da pogađamo”, dodao je Mihailović.

Osvrnuo se i na suđenje.

“Iskreno, ne znam gdje to ide. Vidim da vlada ogromno nezadovoljstvo u većini reprezentacija. Bilo je jako puno propusta što se tiče samih odluka, ali i nametnutih kriterijuma, čudnih pristupa i odnosa. Prvenstvo je definitivno sjajno. Mnogo kvalitetnih igrača je prisutno. Takve stvari kvare dojam. Ali, vidjećemo do kraja kako će se sve to odvijati”, rekao je Mihailović.

Mihailović ističe da su ambicije na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo maksimalne.

“U dosta dobroj smo poziciji. Očekuju nas teški mečevi. To su sve jako ozbiljne reprezentacije. Faliće nam određeni igrači. Kod kuće ćemo na svaki meč ići na pobjedu, ali to ne znači da na strani nećemo pokušati da ostvarimo maksimalni rezultat. Idemo utakmicu po utakmicu i nadam se plasmanu”, zaključio je Mihailović.

Share.

Comments are closed.