VIDEO: Raičević – Bar je prepoznat kao grad sporta

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je prijem za dobitnike sredstava na osnovu Konkursa za raspodjelu finansijskih sredstava za program rada sportskih klubova iz Bara.

“Iako je godina bila izazovna, pomoć ni ovoga puta nije izostala, a tako je u kontinuitetu zadnje četiri godine” kazao je Raičević.

“Moram na samom početku da istaknem veliku zahvalnost svim našim sportskim radnicima jer je Bar, između ostalog, prepoznat kao grad sporta. I ove godine uspjeli smo da finansijski, na osnovu pravilnika, pomognemo rad 27 klubova i četiri sportske organizacije. Svemu ovome treba dodati i konstantnu budžetsku podršku za četiri kluba gdje smo vlasnici ili suvlasnici. Za period od tih par godina izdvojeno je oko dva miliona eura iz budžeta. Takođe, važno je istaći i ulaganje u infrastrukturu koje je bilo zaista izraženo. Sve ovo nam daje za pravo da kažemo da smo na pravom sportskom putu, i da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu”, rekao je između ostalog Raičević.

Uplata sredstava očekuje se u narednih nekoliko dana. Karate klub “Bar” je i ove godine dobio najveći iznos sredstava na osnovu konkursa.

“Moram da istaknem veliku zahvalnost Opštini Bar. I ovoga puta je prepoznat naš kvallitetan rad, i to ne samo sa mlađim kategorijama. Ovo je obaveza da i dalje nastavimo ovako. Samo se vrijedan rad isplati” rekao je predsjednik kluba Almir Cecunjanin.

Predsjednik Skupštine OK Galeb Liko Soho Group Rajko Tijanić nije krio zadovoljstvo i naglasio je da je za klub ova dotacija od izuzetnog značaja.

“Zaista velika zahvalnost Opštini, jer je bilo godina kada smo prosto preživljavali od ove pomoći, i zadovoljni smo iznosom opredjeljenih sredstava. Nama je svaka pomoć dobro došla, a sada stiže u pravom trenutku”, rekao je Tijanić.

AK “Sanja” prepoznat je i ovim konkursom kao vrijedan sportski kolektiv.

“Zahvalnost za donaciju, naš rad se iz godine u godinu sve više prepoznaje. Trudimo se da radimo sa talentima, iako već sada imamo i par talentovanih seniora. Na nama je da opravdamo ukazano povjerenje” rekao je predsjednik kluba Jovica Đurnić.

U narednom periodu, kako je najavljeno, biće nastavljena ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Share.

Comments are closed.