VIDEO: Posljednjih par godina se najviše ulagalo u sportsku infrastrukturu u Baru

Ova i prethodna godina su u posljednjoj deceniji bile najuspješnije, kada je riječ o ulaganjima u sportsku infrastrukturu u Baru. Samo u rekonstrukciju fudbalskih terena uloženo je gotovo pola miliona eura. Uprkos pandemiji, biće nastavljene sve planirane investicije, a poslije više godina bezuspješnih pokušaja, podstaknuti korona krizom, i hotelijeri pokazuju sve veću zainteresovanost za organizovanjem sportskog turizma.

U saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i opštinom Bar u rekonstrukciju fudbalskih terena uloženo je 500.000 €, podsjetio je direktor SRC “Topolica” Branislav Nenezić, na radnom doručku sa novinarima, i najavio nastavak investicija.

“Od otvaranja Sportske dvorane, do prošle i ove godine, nijesmo imali većih ulaganja, te 2019. i 2020. možemo smatrati najusješnijima u radu naše institucije u, gotovo, poslednje dvije decenije. Dobili smo novu tartan stazu po najsavremenijim standardima i rekonstrisali glavni stadion. Napokon Bar ima prostor na kojem mogu da igraju naši klubovi i nove, uređene svlačionice, čime su stvoreni uslovi i za organizaciju međunarodnih mečeva. U planu je, vrlo brzo, i postavljanje reflektora, takođe u saradnji sa FSCG i Opštinom Bar, što će omogućiti održavanje večernjih fudbalskih mečeva. Predviđena je, u narednoj godini, poslije duže vremena, i zamjena busena na stadionu, kao i izgradnja manjeg fudbalskog terena za pripreme klubova”, kazao je Nenezić, koji je naveo da nijesu izostala ni ulaganja u Sportsku dvoranu.

“U poslednje tri godine KK ‘Mornar’ podigao je rejting Bara kao sportskog centra, i zahvaljujući direktoru kluba Đorđiju Pavićeviću, rekonstruisali smo svlačionice, postavili semafor na krovu hale (jedinstvenom na našim prostorima), kao i uređaj za kontrolu utroška električne energije“, istakao je Nenezić.

Bar ima sve prirodne preduslove za razvoj sportskog turizma, ali hotelijeri, izuzev “Sidra”, “Castelo” i “Babović”, do sada nijesu bili zainteresovani za ovaj vid ponude.

“U ovom trenutku, vjerovatno zbog krize izazvane koronavirusom, sve je veće interesovanje hotelskih ugostitelja, te ćemo narednih dana sa predstavnicima većine hotela potpisati ugovore o zajedničkom paketu usluga i nastupu na tržištu, sa ponudama za zimske mjesece i pred i post sezonu. Urađen je i katalog Sportsko- rekreativnog centra na nekoliko jezika, koji je već distribuiran u Švedskoj, jer Bar je bio, a nadam se da će biti još više, atraktivan za skandinavske sportiste“, vjeruje Nenezić.

Preduzimljivi menadžment Sportsko- rekreativnog centra otvorio je vrata Dvorane i za druge sadržaje i manifestacije namijenjene najmlađima i tinejdžerima, a konstatno se radi i na popularisanju zdravih stilova života i rekreativnih aktivnosti. U lijepom prostoru oko Sportske dvorane napravljeno je igralište za djecu, a nakon poboljšanja epidemiološke situacije, ponovo će biti priređen tradicionalni novogodišnji maskenbal predškolaca, raskošna manifestacija koja okuplja više stotina djece. Na stadionu je uređen mali rekreativni centar, sličan onom u popularnom parku “Šumice”, gdje se Barani svakodnevno mogu rekreirati. Sve je više građana koji upražnjavaju razne vrste fizičke aktivnosti, a za one najupornije i najredovnije, SRC priprema i nagrade.

Svim sportskim klubovima sa kojima je potpisan ugovor o saradnji, omogućene su subvencije za korišćenje usluga Sportsko-rekreativnog centra, kako bi bio stimulisan njihov rad u otežavajućim okolnostima. Zakupci poslovnih prostora u sklopu Dvorane, uprkos tome što će se to značajno odraziti na prihode, biće oslobođeni dvije mjesečne kirije, za vjerovatno najteže mjesece- novembar i decembar.

Uz dosadašnji sajt, Sportsko-rekreativni centar ima i novi, savremeno dizajniran portal “Srce igre- srce grada”, na kojem se građani mogu informisati o svim aktivnostima ove institucije koja je veoma aktivna i na društvenim mrežama.

Share.

Comments are closed.