VIDEO: Dodjela priznanja Zaslužni fudbalski radnik Opštine Bar za 2021. godinu

Fudbalski savez Bara, već 11-tu godinu, organizovao je u Velikoj sali SO Bar, dodjelu priznanja za „Zaslužne fudbalske radnike Opštine Bar“ za 2021. godinu.

Ovoga puta dodijeljeno je 35 plaketa za razvoj fudbala u Baru, jer prošle godine priznanja nijesu dodijljena zbog pandemije koronavirusa. Ujedno, ovogodišnjom manifestacijom proslavljeno je i 100 godina igranja fudbala u Baru.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je, pozdravljajući nagrađene, još jednom istakao važnost manifestacije za očuvanje tradicije fudbala, kao i svih infrastrukturnih projekata urađenih tokom neizvjesne i teške godine…

„Želim i ovom prilikom da čestitam svim nagrađenim laureatima i da im se još jednom zahvalim za sve što su dali ovom sportu u prethodnom periodu. Iako nijesmo bili u prilici da prošle godine održimo ovu manifestaciju, drago mi je da smo ove uspjeli u tome. Prethodna godina bila je prepuna izazova, ali smo uspjeli da i u takvoj situaciji, u saradnji sa našim partnerima iz FSCG uradimo niz infrastrukturnih projekata na našem stadionu. Unaprijedili smo infrastrukturu, pomogli klubovima i, smatram, obezbijedili dobre preduslove za razvoj fudbala u Baru“, rekao je između ostalog prvi čovjek barske Opštine.

Među dobitnicima su fudbaleri Nasko BajramovićVukić PantovićBožidar PetranovićIsmet ŠaljaRadoslav ZejakRadovan DavidovićRadovan ĐuranovićVahid SinanovićZlatko RatkovićDejan Raspopović i Nikola Nikezić….

“Ovo je veliko priznanje za mene, kao čovjeka koji je dobar dio mladosti posvetio fudbalu, od ’Darovih Topola’, pa sve do Madžarice i sada, ovog izuzetnog stadiona. Uvijek je lijepo kada te se svoj grad sjeti, a nagrada, kada ostavim u vitrini, biće poseban podsjetnik na dio moje fudbalske karijere“, rekao je jedan od nagrađenih kapetan Vahid Vajo Sinanović.

U kategoriji treneri, priznanja su pripala Stanku DumnićuRadomiru DevićuMirku Raičkoviću i Robertu Barabašu. Od fudbalskih sudija iz našeg grada, nagrada je pripala Nikoli Vujoviću i Srđanu Jovanoviću. Odluku Komisije obrazložio je član Komisije, novinar Radio Bara, Ilija Kovačević….

“Sve ovo ne bi bilo moguće tokom dugog niza godina bez velikog truda i rada našeg uvaženog profesora Vaska Miloševića. Zadatak nije ni ove godine bio lak, međutim moram da istaknem da je Komisija odradila dobar posao, i da smo nakon velikog truda i rada odradili dobar posao. Uvijek je zadovoljstvo biti dio ovakvih manifestacija, gdje se prisjećamo nekih dragih ljudi, sportskih karijera i onih koji su ostavili dubok trag u barskom fudbalu, od igrača, preko trenera i donatora”, naglasio je Kovačević.

Za veliki doprinos razvoju fudbala u Baru, nagradu su dobili Đuro Stambolić– sekretar FK Mornar, Anes Đulamerović– predsjednik FK Sloga Stari Bar, Ratka Mandić– sekretar FK Hajduk, Suzana Marinković- doktor FK Mornar, Aleksandra Grozdanovski– fizioterapeut, Milovan Perović– donator, Zoran Nikitović– donator, Anka Milovac– donator, Tihomir Tiki Leković– novinar, Dušan Vujović– novinar, Predrag Bušković– komesar za bezbjednost, te navijači Novak ĐurovićBeadin Bišević i Milisav Perazić.

Od ustanova nagradu je dobila Gimnazija “Niko Rolović”, dok su posthumno nagrade pripale Igoru PurlijiRajku Pejoviću i Mitu Božinovu.

Zadovoljstvo nije krio ni novinar RTV Adria Dušan Vujović…

“Uvijek je najljepše kada te se tvoj grad sjeti, nekih pisanja, emisija… Nadam se da ćemo u narednom periodu, uz ovu infrastrukturu koju posjedujemo, uskoro dočekati da na Topolici organizujemo i neko evropsko takmičenje. Iskreno se radujem tome”, rekao je između ostalog Vujović.

Za proteklih 11 godina, nagrađeno je 285 laureata.

Share.

Comments are closed.