Veliki uspjeh Nina Vukmarkovića, kapitena FK Mornar: Najbolji je strijelac Amplitudo Druge crnogorske lige sa 15 golova

Ostvarenje vrijedno svakog poštovanja upisao je napadač prvoligaša iz Bara, ekipe Mornara, Nino Vukmarković koji je golom na poslednjem ovogodišnjem meču „Amplitudo” Druge lige protiv Berana na „Topolici” dostigao brojku 15 golova.

Na taj način on se izajednačio da igračem Berana Nikolom Globarević, na listi najboljih golgetera koji je takođe u ovoj sezoni postigao isti broj golova.

Nije mala stvar biti među najboljim golegeterima lige.

– Naravno da mi znači ovaj rekord, svaki napadač živi od golova, svaki pogodak se broji. Imao sam negde u podsvesti i sada protiv Berana da stižem do rekorda. Svakako da mi prija, ali nisam opterećen tim rezultatom , više sam razmišljao o plasmanu kluba u elitu. Bilo nam je samo važno da osvojimo prvo mjesto i na to smo bili fokusirani. Bilo je lijepo pred početak utakmice na maloj svečanosti koje je tim povodom organizovana na terenu, i predaja pehara našoj šampionskoj ekipi- kaže Vukmarković za „Dan”

Čestitke na tituli najboljeg strijelca, kako si zadovoljan?

– Hvala na čestitkama. Moram priznati da mi imponuje što sam se našao na samom vrhu, posebno ako uzmemo u obzir da liga broji pregršt kvalitetnih fudbalera i da svake godine kvalitet same lige jača. Ako se osvrnem na cjelokupnu sezonu, onda ja i moja ekipa možemo biti zadovoljni konačnim ishodom. Bili smo uglavnom dominantni u odnosu na svaku ekipu, a posebno smo dobro odigrali drugi dio šampinata -dodaje on.

Kakvi su planovi za budućnost, da li tvoji igrački kvaliteti mogu da pomognu Mornaru i u Prvoj ligi?

– Vjerujem da je klub prepoznao moje rezultate u godinama koje su iza nas. Naravno da su sve moje misli ustremljene prema matičnom klubu za koji me veže mnogo lijepih rezultata.Trudiću se i daću sve od sebe da nastavim i da lični učinak podignem na viši nivo. Imamo ekipu koja kvalitetom zaslužuje Prvu ligu, i suguran sam da nećemo kao nekih ranijih godina biti jedno ljeto u eliti. Nije bilo lako doći do ovih rezultata, ali je klub dobro vođen i eto na kraju smo se radovali – rekao je Vukmarković.

Nino se bavi fudbalom od 17 godine. U ekipi Mornara je odigrao blizu 200 utakmica. Igrao je na dvojnu registraciju u Ibru iz Rožaja, a nastupao je i za kotorski Bokelj i Radnički iz Berana.

Share.

Comments are closed.