Ubjedljiv poraz crnogorskih rukometaša od olimpijskog šampiona, protiv Islanda za treće mjesto u grupi

Francuska je slavila ubjedljivu pobjedu protiv Crne Gore (36:27) u utakmici trećeg kola glavne runde Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ su bili daleko od senzacije protiv olimpijskog šampiona !

Ponovo su skupo plaćene greške, u prvom poluvremenu propušteno je nekoliko odličnih prilika za preokret nakon perioda sjajne igre, Francuska se odlijepila do velikog odmora, a sve dileme riješila sredinom drugog poluvremena.

Drugi vezani poraz, ukupno treći na šampionatu, bio je neizbježan. Ostalo je samo pitanje koliko će biti konačna razlika…

Crna Gora u srijedu igra protiv Islanda u posljednjem kolu glavne runde, pobjeda bi vjerovatno donijela treće mjesto u grupi i borbu za petu poziciju na šampionatu.

Nebojša Simić je imao 12 odbrama, a najefikasniji je bio Miloš Vujović sa sedam golova.

Branko Vujović i Marko Lasica po pet puta su zatresli protivničku mrežu, dok je Radojica Čepić postigao tri.

Muška rukometna reprezentacije Crne Gore možda još nije na nivou da igra 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radiće na tome, kazao je selektor Zoran Roganović.

On je, nakon poraza od Francuske 36:27, rekao da su crnogorski rukometaši propustili neke momente u prvom poluvremenu i da su imali problema u napadu.

“Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom”, kazao je Roganović za Radio televiziju Crne Gore.

On je istakao da Francuska igra fenomenalnu odbranu.

“Moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika velika”, rekao je Roganović.

Share.

Comments are closed.