U petak Memorijalni fudbalski turnir “Danilo Dano Delibašić”

U organizaciji Fudbalskog kluba Mornar u petak 27. decembra u 13 sati održaće se 16. Memorijalni turnir ,,Danilo Dano Delibašić”.

Turnir se igra u čast najistaknutijeg fudbalera svih vremena u gradu pod Rumijom, Danila Dana Delibašića.

Ove godine na pomoćnom terenu SRC “Topolica” sastaće se dvije selekcije FK Mornar, omladinci i kadeti.

Više od 15 godina plavi dres “Mornara” sa brojem deset bio je rezervisan za prefinjenog tehničara, raskošnog talenta, čiji su pasovi, kako se to u fudbalu kaže “imali oči”, kako se govorilo za Dana.

Dano je počeo sa šesnaest godina da igra. U to vrijeme “Mornar” i “Sloga” su se ujedinili i napravili klub “Bar”. Prvotimac je postao 1958. godine. Oni koji su ga poznavali kažu da je bio talentovan za sve sportske discipline, ipak, najviše je postigao u fudbalu.

Stariji poznavaoci fudbala u Baru kažu da je Dano, umnogome, po načinu igre, podsjećao na Ivicu Osima, proslavljenog jugoslovenskog reprezentativca.

Dano je prvi, govorilo se u ono vrijeme, počeo da igra pravi veliki fudbal u Baru, jer je precizno znao da pošalje loptu gotovo s kraja na kraj terena.

Danila Delibašića su za najboljeg fudbalera Bara svih vremena proglasili upravo fudbaleri, njegovi saigrači, i od te ocjene teško da ima vjerodostojnije i istinitije.

Po završetku fudbalske karijere bio je uspješan trener “Mornara”, “Sloge” iz Starog Bara i “Ulcinja”,  trener sa osjećajem za igru. Bez fudbala nije mogao. Pratio je gotovo svaku utakmicu svih selekcija “Mornara” i ostalih ovdašnjih fudbalskih klubova. Bio je dugogodišnji član Uprave FK “Mornar”,  kao i delegat na utakmicama tadašnje Republičke i Druge savezne fudbalske lige, kao i dopisnik sportske redakcije Pobjede. 

Share.

Comments are closed.