U Baru održano Državno prvenstvo 39. Školskih sportskih igara u košarci i basketu: OŠ “BJO” najbolja u muškoj konkurenciji

Nakon završenih opštinskih i regionalnih takmičenja, u organizaciji Crnogorskog školskog sportskog saveza u Baru je održano Državno prvenstvo 39. Školskih sportskih igara u košarci i basketu u obje konkurencije. Interesantno je da su sve četiri titule pripale ekipama sa primorja – osnovnim školama iz Bara, Tivta, Budve i Herceg Novog.

Titulu šampiona u košarci u muškoj konkurenciji osvojila je OŠ “Blažo Jokov Orlandić” iz Bara, koju je predvodio nastavnik Blažo Damjanović. Druga je bila bjelopoljska škola “Risto Ratković”, na čelu sa nastavnikom Draganom Markovićem, a treća OŠ “Maksim Gorki” iz Podgorice, čiju je ekipu predvodio nastavnik Zvonko Prelević.

Prof. Blažo Damjanović sa svojim učenicima iz OŠ “Blažo Jokov Orlandić”

Rezultati: OŠ “Blažo Jokov Orlandić” – OŠ “Risto Ratković” 41:37, OŠ “Blažo Jokov Orlandić” –  OŠ “Maksim Gorki” 43:32, OŠ “Risto Ratković”- OŠ “Maksim Gorki” 47:27.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je OŠ “Drago Malović” iz Tivta, na čelu sa nastavnikom Vitomirom Miloševićem. Drugo mjesto na šampionatu održanom u OŠ “Jugoslavija” osvojila je OŠ “Mahmut Lekić” iz Tuzi, koju je predvodio nastavnik Simon Ivezaj, a treće OŠ “Salko Aljković” iz Pljevalja, na čelu sa nastavnicom Biljanom  Tomanović.

Rezultati: OŠ “Drago Malović” – OŠ “Salko Aljković” 47:21, OŠ “Drago Malović”  – OŠ “Mahmut Lekić” 55:17,  OŠ “Salko Aljković” – OŠ “Mahmut Lekić” 16:25.

Državno prvenstvo u basketu “tri na tri” odigrano je u Srednjoj stručnoj školi, uz učešće sedam ekipa – četiri u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji, pošto se djevojčice iz OŠ “Dragiša Ivanović” iz Podgorice nijesu pojavile u Baru.

Titulu šampiona kod dječaka osvojila je OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, koju je sa klupe predvodio nastavnik Blažo Jabučanin. Drugo mjesto pripalo je ekipi OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, na čelu sa nastavnicom Ivanom Bulatović, dok se na najniži stepenik pobjedničkog postolja popela OŠ “Risto Ratković”, predvođena nastavnikom Draganom Markovićem. Na Državnom prvenstvu nastupio je i Obrazovni centar iz Plužina, na čelu sa nastavnicom Brankom Ćalasan, koji je završio nastup na četvrtom mjestu.

Rezultati – polufinale:  OŠ “Risto Ratković” – OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” 9:11, OŠ “Sutjeska” – Obrazovni centar 17:4; za treće mjesto: OŠ “Risto Ratković” – Obrazovni centar 13:9; finale: OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” – OŠ “Sutjeska” 10:6.

Kod djevojčica titulu šampiona u basketu “tri na tri” osvojila je ekipa OŠ “Milan Vuković” iz Herceg Novog, koju je sa klupe vodila nastavnica Bojana Marković. OŠ “Salko Aljković” iz Pljevalja je pod vođstvom nastavnice Biljane Tomanović stigla do drugog mjesta, dok su basketašice Obrazovnog centra iz Plužina, na čelu sa nastavnicom Brankom Ćalasan osvojile bronzanu medalju na Državnom prvenstvu.

Rezultati: OŠ “Salko Aljković” – Obrazovni centar 10:9, OŠ “Salko Aljković” – OŠ “Milan Vuković” 6:9, Obrazovni centar – OŠ “Milan Vuković” 4:7.

Državna prvenstva u ostalim sportovima održaće se tokom ove nedjelje – takmičenje u malom fudbalu u četvrtak u balon sali kod OŠ “Pavle Rovinski” u Podgorici, a u subotu u Baru u tri sporta – odbojka u Srednjoj stručnoj školi, a rukomet i šah u OŠ “Jugoslavija”.

Share.

Comments are closed.