U Atletskom savezu Crne Gore zadovoljni postignutim rezultatima na ekipnom Evropskom prvenstvu – treća grupa

Atletska reprezentacija Crne Gore minulog vikenda  učestvovala na ekipnom Evropskom prvenstvu  u trećoj grupi u kojoj je nastupilo 16 reprezentacija sa oko 600 takmičara. Crnogorska reprezentacija ostvarila je izvaredan uspjeh osvajanjem sedmog mjesta sa 318 bodova.

Iako u podmlađenom sastavu, kao i bez  povrijeđenih Darka Pešiča ranije natupao u pet disciplina, Kristine Rakočević ranije nastupala u dvije discipline (takođe povrijeđena), Slađane Perunović, iako je do prije mjesec dana bila bolesna i pod znakom pitanja, došla je da pomogne reprezentaciji u jednoj disciplini na 1500m. Inače, ona je ranije nastupala u 5 disciplina i to veoma uspješno.

Atletska reprezentacija Crne Gore u podmlađenom sastavu  posebno u trkačkim disciplinama, na srednjim i dugim prugama postigla je  izvanredan uspjeh. Postavljena su tri nacionalna rekorda: štafeta 4x muškarci 100m za mlađe seniore, Amir Papazi u bacanju koplja za mlađe seniore i Ognjen Marsenić za mlađe juniore  na 200m. Atletičari Crne Gore na ovom takmičenju postavili su i 8 ličnih rekorda.

Tim povodom selektor atletske reprezentacije Crne Gore  Osman Erović istakao je:

-Zahvalan sam rukovodstvu  ASCG  što je učinilo maksimalne napore da i pored složene epidemiološke situacije koja je prisutna još uvijek u svjetskim razmjerama i povreda ključnih atletičara, obezbijedi nam maksimalne uslove i pošalje kompletnu reprezentaciju na takmičenje na Kipar. Posebno bih pohvalio Mariju Vuković u skoku uvis  koja je osvojila prvo mjesto, Danijela Furtulu koji je osvojio drugo mjesto u bacanju diska  iako je na takmičenju povrijedio skočni zglob desne noge, kao i izvanrednog Tomaša Đurovića koji je bacio kuglu 20.20 m i osvojio treće mjesto, ostavivši iza sebe poznatog svjetskog bacača, juniorskog šampiona i četvrtoplasiranog sa Evropskog prvenstva u dvorani za seniore Mesuda Pezera iz Bosne i Hercegovine. Kompletna reprezentacija dala je sve od sebe da postignuti rezultati budu adekvatno vrijednovani. Uz izvarednu podršku rukovodstva Saveza red i disciplinu svih takmičara, kao i mojih kolega trenera koji su bili sa reprezentacijom na Kipru, ostvarili smo ovako dobar rezultat. Pokazali smo da timski duh može doprinijeti da se dođe do ovakvih rezultata iako atletika baš i nije ekipni sport. Evropska atletska federacija tražila je od ASCG da obavezno uzme učešće čak i u onim disciplinama u kojima nijesmo imali kvalitetne takmičare, tako da smo nastupili sa kompletnom ekipom u 20 disciplina u ženskoj i 20 disciplina u muškoj konkurenciji –istakao je selektor atletske reprzentacije Osman Erović.

Share.

Comments are closed.