Trofej Crne Gore u subotu 10. aprila u Baru

Međunarodni atletski miting Trofej Crne Gore biće održan u subotu 10. aprila u Baru, najavili su organizatori. Tradicionalna manifestacija biće održana 25. put, sa početkom u 11,00 sati, a takmičari će se nadmetati u 13 disciplina; 110pr, 100m, 400m, 800m, 1500m, 3000m, skok u dalj, skok uvis, bacanje koplja, diska, kugle i skok sa motkom (VK), kao i Prvenstvo Crne Gore na 10.000m za muškarce i žene.

Na ovogodišnjem takmičenju prijavljeno je 16 atletskih klubova i to : “Mornar“, ”Sanja”, “Tempo“, “Podgorički maraton“, ”Podgorica”, ”Lim”, ”Nikšić”, ”Budućnost”, ”Jump”, ”Sparta„, ”Lovćen”, Zeta 2012“, “Tara“, “Jedinstvo“, “ “Orion“ i „Rudar“.

Na takmičenju će nastupiti i reprezentativci iz Bosne i Hercegovine iz Zenice, iz Republike Srpske Banja Luka i AK”Trebinje” kao i Paraolimpijskog komiteta Crne Gore

Atletski savez Crne Gore za najbolje atletičare mitinga obezbijedio je diplome i medalje, a najbolji po tablicama Svjetske atletske federacije dobiće pehare ASCG. Najbolji atletičari mitinga prošle godine bili su kod muškaraca Tomaš Djurović, a kod žena Irena Bošković.

Organizatori su Atletski savez Crne Gore uz podršku Uprave za sport i mlade, u saradnji sa AK”Mornar” i SRC “Topolica” iz Bara.

Share.

Comments are closed.