Trinkijeri: Protiv Mornara samo igrom na maksimalno visokom nivou možemo do cilja

Poslije dva kola u ABA ligi, samo Mornar, Budućnost Voli, Cedevita Olimpija i FMP imaju maksimalan učinak. Košarkaši Mornara večeras imaju priliku da nastave niz, a u jednom od derbija kola dočekuju velikog rivala i sportskog prijatelja, beogradski Partizan koji je u prva dva kola ostvario polovičan učinak.

Ekspedicija “crno-bijelih” juče je doputovala u Bar, sinoć odradila dvočasovni treninng, a poput Barana i Beograđani sa maksimalnim poštovanjem prilaze rivalu i današnjem meču.

Trener Paritzana Andrea Trinchieri ističe da je pred njima teško gostovanje, ali ukoliko žele do cilja njegovi puleni moraju odigrati na visokom nivou:

-“Još jedno gostovanje, još jedna veoma teška utakmica je pred nama. Mornar u svom sastavu ima veoma nezgodne igrače i kada uđu u svoj ritam, jako im je teško parirati. Koncentracija, disciplina u napadu i odbrani, požrtvovanost… to je ono što nam treba na visokom nivou u današnjoj utakmici. Samo tako možemo do cilja”, kazao je italijanski stručnjak na klupi Beograđana.

As “crno bijelih” Stefan Birčević ponovo je od ove sezone u Partizanovom jatu i prisjeća se prve utakmice ova dva tima prije tri godine u Baru:

-“Sjećam se prije tri sezone prvog kola koje smo odigrali u Baru. Mornar je tada tek ušao u ABA ligu, ali su i onda imali dobar tim i sjajnu publiku. Pobijedili smo tada košem koji je Novica Veličković dao pred kraj utakmice, ali je utakmica bila veoma teška i lako smo mogli da je izgubimo. Siguran sam da će i danas biti veoma teško, tim prije što je Mornar i ove godina sklopio dobru i iskusnu ekipu i što igraju veoma efikasno. Ipak, i mi se uzdamo u svoje kvalitete. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i da dođemo do pobjede koja bi nam puno značila”, rekao je Birčević.

Utakmica Mornar – Partizan NIS igra se danas od 17,00 sati u SD “Topolica” a sudiće je Saša Pukl i Sašo Petek iz Slovenije i Denis Hadžić iz Hrvatske.

Share.

Comments are closed.