Trener OK Mornar Ivan Dobrković: Jedinstvo je favorit ali …

Novi prvoligaš u muškoj odbojci od ove sezone, barski Mornar, na premijeri pred svojim navijačima sjutra veče igra sa bivšim prvakom Crne Gore, bjelopoljskim Jedinstvom.

Oba tima su ovog ljeta promijenili dosta igrača, pa je još uvijek rano govoriti o prognozama. U domaćem taboru ulogu faovrita prepuštaju gostima, za koje će igrati i dvojica Barana Stefan Radević i Petar Koković.

Bilo je prelazaka i u kontra smjeru ! Od ove sezone u dresu Mornara igraće Stefan Bugarin (primač) stigao upravo iz bjelopoljskog Jedinstva i Marko Rondović (srednji bloker) bivši odbojkaš nikšićke Sutjeske. Vuk Medenica čeka sertifikat da stigne kako bi mogao možda već od narednog kola da obuče dres Barana, dok Simo Dabović ima nekolike ponude iz inostranstava i ukoliko se ne bude pronašao u njima, i on bi mogao već od narednog kola da postane član Mornara.

Uglavnom u ekipi Mornara su uglavnom Barani, odnosno igrači koji su prošli sve selekcije u nekadašnjim klubovima Luka Bar, Mornar i Bar volley.

Stručni štaba Barana

Šef stručnog štaba Mornara Ivan Dobrković ističe da se ime OK Mornar poslije deceniju vraća na odbojkašku mapu Crne Gore što ga veoma raduje. Učinili smo sve kaže Dobrković da se muška odbojka vrati u Bar na pravi način i nada se da će tako i biti:

-“Poslije skoro deceniju muška odbojka se vraća u Bar, pošto je Mornar sinonim za istu. U goste pred našim navijačima nam dolazi bivši šampion države Jedinstvo iz Bijelog Polja koji s obzirom na finansijsku moć koju posjeduje kao i broj stranaca u njihovim redovima mora i jeste biti favorit. Na nama je da razlika u finansijama ne bude proporcionalna kvalitetu i da momci daju sve od sebe kako bi se domaćoj publici koju pozivam da dodje i da nas podrži, predstavi na dostojanstven način. Svi u klubu smo svjesni da je svaki početak težak ali se nadamo da će uz pomoć sa tribina on biti nešto lakši”, rekao je Dobrković.

OK Mornar Bar

Utakmica Mornar – Jedinstvo Franca igra se sjutra veče (nedjelja) od 20,00 sati u SD “Topolica” a sudiće je Predrag Beljkaš i Sonja Simonovska iz Bara.

U Budvi će večeras da igraju Budva i Budućnost volley Bemaks, dok je Sutjeska slobodna na premijeri.

Share.

Comments are closed.