Težak poraz košarkaša Mornara u Čačku

Košarkaši “Mornara Barskog zlata” izgubili su utakmicu osmog kola Admiralbet Aba lige od ekipe “Borca” u Čačku- 90 :87 i upisali peti poraz u šampionatu. Čačani su večeras ostvarili prvu pobjedu.

Početak utakmice i prva četvrtina nisu nagovještavali ovakav epilog jer su košarkaši “Mornara” vrlo brzo nametnuli ritam, postigli 33 poena, uz 7 od 10 šuteva za tri poena i na mali odmor otišli sa 12 poena viška – 21:33

Nakon kratke pauze, “Borac” je krenuo puno energičnije, “Mornar” dosta griješio i dozvolio rivalu da na dva minuta do poluvremena smanji vođstvo na samo poen zaostatka 43 :44. “Mornar” je ipak zahvaljujući ponajviše Deronu Raselu na odmor otišao sa četiri poena viška – 47:51.

Da se domaći tim neće lako predati i da će učiniti sve da zabilježi prvu pobjedu u šampionatu, vidjelo se i na početku drugog poluvremena. “Mornar” je nespretno počeo ovu dionicu, i domaći su griješili, ali su poslije četiri minuta igre uspjeli da izjednače na 54:54, a potom i da povedu 57:54. Do kraja treće dionice ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi na kraju “Borac” imao dva poena prednosti 72:70.

U posljednjih deset minuta viđena je velika borba,  ali “Mornar” nije uspio da parira vrlo motivisanoj ekipi “Borca” koja je slavila sa 90 :87

U pobjedničkoj ekipi Hanter Hejl je bio najefikasniji sa 29 postignutih poena.

U ekipi “Mornara” najbolji je bio Deron Rasel koji je ubacio 30 koševa i Marko Pecarski sa 16.

U narednom kolu “Mornar” na svom parketu dočekuje ekipu “Splita”.

Share.

Comments are closed.