Teniski “Bar Open 2019” okupio preko 100 takmičara

Treću godinu zaredom na terenima TK Mornar i TK Clay Park od 28 septembra do 5 oktobra, održan je međunarodni teniski turnir “Bar Open 2019” (do 18 god.). Učestvovalo je preko 100 teniserki i tenisera iz 20 evropskih zemalja, kao i iz Japana, Indije i Izraela. 

U ženskoj konkurenciji ubjedljivo je pobijedila Aleksandra Simeva iz Makedonije, koja je i bila najveća favoritkinja. U finalu je pobijedila najveće iznenađenje turnira, 13.godišnju Miu Ristić iz Srbije, koja je iz kvalifikacija došla do finala. Od naših takmičarki, samo su tri (Nikčević, Bratić i Dadvani) igrale glavni žrijeb i izgubile u prvom kolu. 

Kod muškaraca sve je prošlo u znaku Lukasa Pokornog iz Slovačke, koji je pobijedio u singlu i u dublu i time opravdao ulogu najvećeg favorita. Od naših takmičara najviše je dogurao Danilo Raičević iz Podgorice, koji poražen u četvrtfinalu. Dobar uspjeh je postigao Mladen Novović iz Podgorice koji postigao svoj najbolji plasman na ITF turnirima do sad (izgubio u drugom kolu). Drugi finalista, Dimitrije Zubac iz Srbije, odličnom igrom i borbenošću je zasluženo došao do finala. 

U igri parova kod djevojaka pobijedile su Plumtree/Vukićević iz Hrvatske, a kod dječaka Pokorny/Petrović. 

Organizacija turnira bila je veoma dobra, a lijepo vrijeme i veliki broj ljubitelja tenisa su doprinijeli da turnir uspije. Uz to, većina učesnika najavila je dolazak i sledeće godine. 

Share.

Comments are closed.