Svestrana Ena Dobrković: Tenis prva ljubav mlade Baranke

Da je Bar pravi rasadnik supera talentovanih mladih svestranih ljudi, pokazuje i naša 12-to godišnja sugrađanka Ena Dobrković. Pored toga što je učenica ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” ona je i sjajan sportista.

Na nedavno završenom Otvorenom prvenstvu Crne Gore u tenisu do 12 godina u organizaciji teniskog kluba “Elitte” koje je održano u Bijelom Polju, Ena je u finalu savladala Elizavetu Jusupovu.

– Sjajan vikend je iza mene. U Bjelom Polju nikako nije bilo lako, jer sam u finalu imala protivnicu sa kojom se jako dobro poznajem jer smo prethodu  godinu zajedno trenirale u podgoričkom TK” Eminent”, ali i sada kod trenera Nikolaja Marinčenka. Ponosna sam na ovaj rezultat jer znam da je on plod mog dugogodišnjig predanog i disciplinovanog rada, kazala je Ena za naš portal i dodala:

Ena i Elizaveta – rivalke u finalu

-“Ovom prilikom želim da se zahvalim svim mojim dosadašnjim trenerima, a bilo ih je mnogo. Svi oni su dali veliki doprinos mojoj igri”.

Naša talentovana sugrađanka je do sada igrala u 6 finala, a ima i osvojen turnir na Memorijalnom kampu “Jelena Genčić”.

Ena tenis trenira od svoje četvrte godine, a uporedo sa tenisom bila je i član barskog atletskog kluba “Sanja” i to skoro 5 godina. U atletici se okitila mnogobrojnim medaljama kako na Državnom prvenstvu tako i na međunarodnim takmičenjima, izmedju ostalog u Bolu i Trebinju.

Kako su zahtjevi prema tenisu postajali sve veći Ena je morala da se odluči za samo jedan sport, a srce je prevagnulo ka tenisu.

Ena je i djak ŠOMO “Petar II Petrović Njegoš” gdje svira violonćelo. Talenat je pokazala osvajajući prve nagrade na Državnom takmićenju ali i na medjunarodnim u Skoplju i Bečeju. Uvijek svira kako na školskim koncertima tako i i na koncertima povodom Dana Bara, a poslednji put je nastupala u znak podrške medicinskim radnicima na terasi zgrade zbog korona pandemije.

Ipak, njena najveća ljubav je tenis kome je posvećena svakodnevno već sada 4 sata dnevno. Sadašnji trener naše Baranke Nikolaj Marinčenko je da podsjetimo trenirao 71 igračicu svijeta, kao i rusku reprezentaciju, a sada sa uspjehom u Crnoj Gori trenira najmlađe i cilj mu je svakako da pokuša da napravi svjetske igrače.

Share.

Comments are closed.