Superliga odbojkaša: Pobjeda Galeba LSG, poraz Mornara

Odbojkaši Jedinstva savladali su u velikom derbiju Budvu 3:0 u Bijelom Polju, pa podgorička Budućnost Volley, nakon pobjede nad Mornarom, dijeli prvo mjesto na tabeli sa braniocem titule.

Barski Galeb LSG je prvu rundu nastavka EPCG Superlige odbojkaša u 2024. godini otvorio trijumfom nad Lovćenom na Cetinju, koji je osvojio prvi set u sezoni.

Mlađani barski sastav opravdao je ulogu favorita protiv Lovćena. Bilo je 3:1 za pulene Vladana Jovanovića (26:24, 21:25, 25:18, 25:10), a domaćin je osvojio prvi set ove sezone.

Jovan Drešić bio je nezadrživ u gostujućem sastavu, osvojivši 23 poena, a dvocifreni su još bili Filip Milić sa 13 i Damir Ramović sa 10 poena. Kod Lovćena Rus Konstantin Todoraško je upisao 19 poena.

Iznenađenje u Bijelom Polju prijalo je ekipi Budućnosti, koja je bila sigurna protiv Mornara 3:0 (25:20, 25:10, 25:14). Podgoričani su za 53 minuta riješili meč sa barskim timom, koji je bio u igri samo u prvom setu. Najviše poena u domaćem sastavu upisao je mladi libero Luka Lojić, koji je bio dvocifren sa 10 poena, po osam osvojili su  Miodrag Jelić i reprezentativac Jovan Delić. Najefikasniji igrač u Mornaru bio je Aleksandr Belnitski, koji je osvojio 10 poena, a po tri poena su upisali Dragan Stojanović i Mihajlo Grupković.

U sljedećem kolu čak dva duela biće odigrana u Baru. Jedinstvo će gostovati Galebu, dok će Mornar igrati sa Lovćenom.

Share.

Comments are closed.