Sonja Simonovska sudila meč Lige šampiona u Novom Sadu: Odbojkašice Luke Bar gošće Dudingena u CEV kupu

Crna Gora je sinoć imala dva predstavnika u odbojkaškoj Ligi šampiona, dok će večeras u drugom odbojkaškom takmičenju po rejtingu ŽOK Luka Bar nastupiti u CEV kupu. Sonja Simonovska, crnogorski međunarodni odbojkaški sudija i predsjednica UOSCG, sinoć je sudila utakmicu drugog kola grupe E Lige šampiona između  Vojvodine NS Seme i Fridrishafena, kao prvi sudija u paru sa Milanom Rajkovićem iz Hrvatske.

Po starom dobrom običaju, sada već iskusna u ovom takmičenju, naša sugrađanka je posao obavila bez greške, maksimalno profesionalno.

Bila je to prilika kako nam je Sonja kazala, da se poslije duže vremena vidi sa mnogim prijateljima i evociraju uspomene, dok je na stolici uoči utakmice čekao cvijet i čokoladica. Lijep gest organizatora i nekadašnjeg odbojkaškog giganta ne samo u Srbiji i na Balkanu, koji se poslije dužeg niza godina vratio na veliku međuanrodnu scenu.

Novosađani su poraženi sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:21, 25:20), a u ekipi domaćih, nastupio je i crnogorski reprezentativac i libero Vojvodine Nikola Lakčević.

Logo ŽOK Luka Bar

Jedini crnogorski ženski predstavnik u međunarodnom odbojkaškom takmičenju, crnogorski prvak Luka Bar večeras je gost švajcarskog Dudingena. Riječ je o utakmici 1/16 finala CEV kupa, a duel u Friburgu zakazan je za 20 sati.

Revanš meč ove runde CEV kupa zakazan je za narednu srijedu 18. decembar u 18,00 sati u SD “Topolica”.

Luka Bar je sredinom oktobra u dva meča eliminisana od mađarskog Vašaša u prvom kolu kvalifikacija CEV Lige šampiona. U oba meča je bilo po 3:0 za mađarski tim.

Share.

Comments are closed.