Slavoljub Bubanja uoči početka priprema FK Mornar: “Možda smo i jedini klub koji je 90 odsto posla oko prelaznog roka završio prije nego se i počelo sa pripremama”

Početak proljećnog dijela šampionata u Drugoj crnogorskoj fudbalskoj ligi zakazan je za sedmi mart, dok je nastavak prvenstva u Telekom 1. CFL predviđen za 19. februar. To je zvanično najavljeno iz FSCG, a u barskom drugoligašu koji ove godine ima velike ambicije vezane za povratak u elitu, je skoro čitav posao oko “proljećnih” pojačanja završen i prije početka priprema koje su najavljene za ponedjeljak 11. januar. Barani su do sada doveli Boška Guzinu i Danila Bakića iz kotorskog Bokelja, kao i Igora Počeka, doskorašnjeg fudbalera Zlatibora.

-“Mislim da smo jedini klub u zemlji koji je 90 odsto posla oko prelaznog roka završio prije nego se i počelo sa pripremama. Uvijek sam tražio i tvrdio da ekipa koja počne na vrijeme pripreme, a još na početku istih ima makar 80 odsto ekipe na okupu je u velikoj prednosti. E to Mornar ima u ovom trenutku”, kazao je u razgovoru za naš portal šef stručnog štaba baskog drugoligaša Slavoljub Bubanja.

Sa utakmice Mornar – Bokelj u Baru

-“Normalno sve čestitke upravi kluba koja je odradila posao onako kako sam želio zajedno sa svojim stručnim štabom. Mislim da smo uspjeli da podignemo kvalitet ekipe sa ova tri pojačanja. Nadam se da će tako i biti, jer nam novajlije nijesu potrebne reda radi, već da budu prava pojačanja. Sa dolaskom Bakića, Počeka i Guzine dobili smo balans, a najbitnije da su zajedno igrali godinu dana, odnosno znaju kako fukcioniše sistem koji mislim da imamo. Pripreme počinjemo 11. januara možda i nešto ranije znajući da se prvenstvo nastavlja 7. marta, ali ja želim da kroz pripreme se spremamo za ono što nas čeka u proljećnom dijelu šampionata, kategoričan je Bubanja.

Šef struke Barana ističe da je plan priprema već do tančina urađen i spreman, a tu je i veliki broj pripremnih utakmica sa najboljim ekipama u zemlji i regionu.

-“U fokusu će biti  da odigramo što jače pripremne utakmice, a prvu bi trebalo da odigramo već 17. januara sa Novim Pazarom. U planu je da odigramo sedam pripremnih utakmica, a tu su još i mečevi sa Sutjeskom, Dečićem, te jesenjim šampionom ekipom Budućnosti. Pored tih utakmica, imam najavu da ćemo odigrati i dva meča sa BiH premijer ligašima. Dakle, smatram da ćemo samo u duelima sa jakim rivalima, odnosno kroz takve utakmice vidjeti ko može da isprati krajnji cilj. Nadam se da će igrači proći pripreme bez povreda, a takva je konkurencija da će maltene sami sebe stavljati u ekipu i samo oni  najjači će moći da isprate naš cilj. To moraju da prepoznaju i “klinci” koje ćemo priključili od prvog dana priprema seniorskom pogonu.

Sa jedne od utakmica u Baru

Na pitanje da li je zaokružena lista pojačanja ili ljubitelji fudbala mogu očekivati još neki transfer, trener Bubanja je ostao zagonetan:

-“Sigurno da sporski direktor Mitar Novaković svaki dan razgovara sa potecijalnim pojačanjima, ali ne smijemo pogriješiti. Samo kvalitet koji Mornaru može donijeti još bolje rezultate, odnosno dovesti ga do ovogodšnjeg cilja, dolazi u obzir, rekao je strateg Mornara Slavoljub Bubanja.

Share.

Comments are closed.