Slavoljub Bubanja: FK Mornar više neće šetati od Prve do Druge lige, barski klub biće standardni član elite

Poslije dvije sezone u Baru će se, od avgusta, opet igrati prvoligaški fudbal.  Mornar dva kola prije kraja ima osam bodova više od Arsenala, a za slavlje mu je prošle nedjelje bio dovoljan poraz Arsenala u Tivtu od Koma. A Barani su potvrdili ulazak u elitu osvajanjem boda protiv Jedinstva u Bijelom Polju.

U Prvoj ligu naredne godine igraće sigurno Budućnost, Sutjeska, Dečić, Podgorica i Mornar, a među aktuelnim prvoligašima plasiranim od petog do devetog mjesta, a to su Jezero, Zeta, Rudar, Iskra i Petrovac, koji su u zoni baraža  i drugoligašima plasiranim od drugog do četvrtog mjesta,  to su Arsenal, Kom i Igalo, koji reflektuju na baraž za popunu Prve lige, treba tražiti još pet prvoligaša za narednu sezonu. Dakle, Mornar je, trenutno, u lagodnoj poziciji, zajedno sa četiri najbolja kluba u zemlji.

U 15 kola u 2021. godini barski tim je poražen samo jednom (od Igala), ima tri remija i 11 pobjeda. Mnoge od njih su bile ubjedljive, a u pretprošlom kolu „stradala” je Drezga koja je na „Topolici” primila čak 10 golova.

– Polusezonu smo otvorili remijem protiv Koma na Zlatici, onda je uslijedio poraz od Igala i potom je sve krenulo kako treba. Igrali smo dobro, pobjeđivali glatko, jednostavno, bili smo najbolji, najkompletniji, svih dvadesetak igrača je dalo doprinos ovom uspjehu – ističe trener Mornara Slavoljub Bubanja.

Slavoljub Bubanja

Mornar je razliku napravio od 29. do 31. kola kada je u direktnim duelima sa Komom (4:0), Arsenalom (4:0) i Igalom (5:0) u velikom stilu zagospodario Drugom ligom.

Prva liga je svakako veći izazov, ali Mornar ne želi da bude epizodista u eliti.

– Najbitnije je da postoji sistem u Mornaru, u njemu su svi bitni i to je ono najvažnije. Mornar je ranije bio klub koji je šetao između Prve i Druge lige, a ubijeđen sam da ubuduće to neće biti slučaj – da ćemo biti standardan prvoligaš – naveo je Bubanja, koji će sjutra (četvrtak 20.maj 2021. godine) biti gost “Promenade četvrtkom” Radio Bara.

Share.

Comments are closed.