Sjajni kadeti poraženi od Španije u finalu Mediteranskog prvenstva

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu!

Izabranici trenera Brana Božovića u finalu prvenstva koje se održava u Atini poraženi su od Španije 32:29 (11:10, 8:7, 13:12), ali i pored poraza nemaju za čim da žale jer su ostvarili sjajan rezultat i pokazali da su generacija pred kojom je svjetla budućnost.

Na nikad jačem prvenstvu Mediterana na kome je nastupilo 14 reprezentacija, Crna Gora je ostvarila sedam pobjeda, a jedina dva poraza doživjela je od Španije – u grupnoj fazi i u meču za zlato.

U oba duela, međutim, naši sjajni kadeti bili su odličan rival favorizovnaom protivniku, pa su tako u finalu do samog kraja bili u igri. U prošlogodišnjem finalu prvenstva Mediterana, koje je održano u Egiptu, Francuska je bila nepremostiva prepreka za ovu generaciju.

Najefikasniji u finalu protiv Španije bio je Arsenije Dragašević sa devet golova, dok je Luka Vukićević postigao sedam. Radojica Čepić je postigao šest, Luka Nikolić tri, Darko Pejović dva, a Vojislav Vukić i Luka Barjaktarović po jedan.

Barani na Mediteranskom u Grčkoj

Pored člana Mornara 7 Luke Barjaktarovića u dresu Crne Gore su nastupila još dva člana barskog prvoligaša Lazar Gvozdenović i Meris Bošnjak, dok je član stručnog štaba bio pomoćni teren RK Mornar 7 Marko Knežević.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je sjajna prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju.

Share.

Comments are closed.