Šestogodišnji Baranin Haris Duraković istrčao pet kilometara na manifestaciji Milennium run u Podgorici

Skoro nevjerovatna, fantastična priča stigla nam je tokom vikenda iz Podgorice! Naš šestogodišnji sugrađanin Haris Duraković, učenik prvog razreda OŠ „Srbija“ bio je učesnik velikog atletskog spektakla u Podgorici. I to ne samo učesnik, već je istrčao i završio trku od 5km u sklopu podgoričke manifestacije „Milennium run“.

Definitivno, mlađani Haris već sada, sa toliko godina koliko ima, postaje sportski ponos Bara.

Naš sugrađnin, sa ponosom ističe njegova baka Svetlana Useinović (koja ga je „inficirala“ atletikom, odnosno generalno sportom) je sa malo godinica koje ima, svestrana sportska ličnost. Naime, pored „kraljice sportova“, Haris tri godine trenira u Školi fudbala „Arsenal“ u Baru, a već dva ljeta trenira vaterpolo na otvorenom, kod profesora Đorđa Okuke. Uz sve sportske obaveze, odlične rezultate u sva tri sporta koja trenira, Haris je i dobar đak.

Kako nam je kazala gđa Useinović, njen unuk već dvije godine učestvuje na manifestaciji „Evropska nedjelja sporta“ na brdu Gorica u Podgorici.

-Moj unuk je u nedjelju u Podgorici istrčao pet kilometara, što je za njega, iako ima šest godina, postala rutina. Naime, u oktobru ove godine je na Pogoričkom maratonu takođe istrčao istu dionicu i to u vremenu ispod 30 minuta (29 minuta i 58 sekundi)“, kaže za naš portal baka Svetlana, i sama aktivna na atletskim stazama širom Crne Gore, ali i regiona. Sa ponosom ističe da sve postiže sa svojih 65 godina. U nedjelju je istrčala polumaraton od 21 km u Podgorici. To je bilo njen 15-ti istrčani polumaraton u karijeri.

Na pitanje koja manifestacija ili trka su joj posebno ostali u sjećanju, na koju je posebno ponosna, dvojbe, kaže nema:

„Svakako da je to ‘Beogradski maraton’, zbog brojnosti i konkurencije na veoma zahtjevnoj stazi. Ja sam dionicu od 21 km istrčala u vremenu dva sata i 29 minuta“, dodaje Svetlana.

Ona sa ponosom ističe da je baka devetoro unučadi, od kojih je čak njih sedmoro (u dobi od četiri do 11 godina) učestvovalo 7. oktobra ove godine na „Evropskoj nedjelji sporta“ u Podgorici. Ovaj podatak jasno svjedoči da pedagoška oštrica profesorice matematike u penziji, nikako nije otupjela, pa je nakon što je ljubav prema toj egzaktnoj nauci preusmjerila ka sportu i rekreaciji, svestrana dama tu strast usadila i najmilijim “učenicima”.

„Zaista, veoma sam radosna i ponosna na sve njih, jer pored toga što su zlatna djeca i dobri đaci, predano su posvećeni i sportu, što je u ovo vrijeme posebna čast i priviliegija“, zaključuje Svetlana Useinović.

Share.

Comments are closed.