Šah: Pečurica savladao Đukića i dva kola prije kraja vodi na prvenstvu Crne Gore!

Mladi FIDE majstor iz Bara Miloš Pečurica, u derbiju sedmog kola na 74. pojedinačnom šampionatu Crne Gore u šahu, koji se održava u Podgorici, odličnom igrom savladao je večeras velemajstora Nikolu Đukića i dva kola prije kraja preuzeo vođstvo na tabeli. Pečurica ima 5,5 poena, kao i drugoplasirani FIDE majstor Andrej Šuković, sa kojim se, crnim figurama sastaje sjutra veče u velikom derbiju pretposljednjeg, osmog kola.

Luka Drašković

Drugi Baranin na ovom takmičenju, internacionalni majstor Luka Drašković, branilac titule šampiona, večeras je remizirao, crnim figurama, sa velemajstorom Dragišom Blagojevićem i nalazi se na petom mjestu sa osvojenih 5 poena, pola manje od vodećih Pečurice i Šukovića. U sjutrašnjem, osmom kolu, Drašković se, bijelim figurama sastaje sa kolegom po tituli, intermajstorom Blažom Kalezićem.

Osim mečeva u kojima su akteri dvojica sjajnih barskih šahista, u vrhu tabele biće zanimljivi i dueli: Đukić – Abramović, Nikčević – Blagojević i Tomić – Nikač.

Stanje poslije sedmog kola: Pečurica i Šuković po 5,5, Blagojević, Đukić, Drašković, Kalezić, Nikčević, Tomić i Abramović po 5, Nikač i Kovačević po 4,5, itd.

Share.

Comments are closed.