Rukometašice Gimnazije „Niko Rolović“ vicešampionke Crne Gore

Na Cetinju je održano državno prvenstvo u rukometu u okviru takmičenja Školskih sportskih igara za srednje škole. Rukometašice Gimnazije „Niko Rolović“ postale su vicešampionke  Crne Gore nakon što su poražene u finalu državnog takmičenja od Gimnazije „Slobodan  Škerović“ iz Podgorice, rezultatom 20:8.

I prije početka takmičenja gimnazijalke iz Podgorice su važile za favorite jer u sportskom odjeljenju Gimnazije „Slobodan Škerović“ uči kompletna kadetska reprezentacija Crne Gore. Treće mjesto na turniru zauzela je Gimnazija „Panto Mališić“ iz Berana.

Barske gimnazijalke nastupile su u sastavu: Tina Truš, Nikoleta Vuković, Matea Marvučić, Staša Mandić, Tijana Roćen, Anastasija Golić, Mina Šturanović, Anđela Đurašić i Mina Magovčević a ekipu je vodio profesor Lazar Macanović.

Put do državnog prvenstva nije bio nimalo lak – prvo su na opštinskom prvenstvu savladali u finalu ekipu Srednje štručne škole, a zatim i na regionalnom takmičenju na Cetinju bile su najbolje, da bi tek u finalu državnog prvenstva opet na Cetinju bile poražene i osvojile drugo mjesto.

Muški dio ekipe Gimnazije „Niko Rolović“ je poslije osvajanja prvog mjesta na opštinskom takmičenju zaustavljen u finalu regionalnog takmičenja, gdje je poražen od domaće ekipe Gimnazije Cetinje 21:18, u neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici u kojoj je zablistao igrač barskih gimnazijalaca Danilo Gvozdenović koji je postigao 12 golova, ali je ipak presudio veći broj kvalitetnih igrača domaće ekipe iz Cetinja. 

Srednjoškolske ekipe iz Bara posebnu zahvalnost iskazuju Opštini Bar, koja je prepoznala duh mladih i značaj ovih igara za ukupan razvoj djece. Svojom pomoći omogućili su put i učešće svih ekipa na regionalnim takmičenjima, organizovanje svih opštinskih takmičenja na kojima su se pojavili renomirane sudije, ljekari a sve uz prisustvo predstavnika sigurnosne službe.

Share.

Comments are closed.