Rukometaši Mornara 7 stali na korak od finalnog turnira Kupa: Lovćen u dramatičnoj završnici obezbijedio prolaz

Mornar 7 – Lovćen: 26:27 (14:15)

Bar: SD “Topolica”, gledalaca oko 200.
Sudije: Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić (Cetinje)

Sedmerci: Mornar 7 (7:4) – Lovćen (6:4)
Isključenja: Mornar 7 (16’ minuta) – Lovćen (16’ minuta)

Crveni karton: Mrdak u 28’ minutu (treće isključenje) – Vuk Latković u 50’ minutu (grubi start)

Mornar 7: Jović, Dajković, Živković 7, Džarić, Mašanović 3, Barjaktarović 1, Gvozdenović, Šabanović 5, Mujić 6, Rakočević, Karanikić, Ašanin 2, Popović, Mrdak 1, Jovićević 1.

Lovćen: Borozan, Borilović, Poja, Beloica 4, M. Stanojević 1, Simović 1, Ankersen 1, Perišić 2, Latković 7, Lakićević 2,  R. Stanojević, Mrvaljević 4, Pajović, Bulajić 2, Pejović, Vukićević 3.

Rukometaši cetinjskog Lovćena plasirali su se na finalni turnir Kupa Crne Gore, nakon što su u dramatičnooj završnici pobijedili barski Mornar 7 27:26 (15:14), u utakmici 1/4 finala ovog takmičenja.

Dva rivala su po tradiciji odigrala borben, zanimljiv, ali večeras i dramatičan meč. Bukvalno od prvog do poslednjeg minuta igralo se gol za gol.

Sa Kup duela u Baru

Puleni Steva Šiška Nikočevića su aktuelnom šampionu pružili sjajan otpor, bili ravnopravan rival.

Na poluvrermenu su gosti imali gol prednosti, da bi sredinom drugog dijela Barani stekli dva gola prednosti.

Na “krilima” Denisa Šabanovića (42’ minut 20:18) i Miloša Živkovića (45’ minut 21:19) te na golu sjajnog Marka Jovića, uz nezadrživog Emira Mujića koji je na pravi način komandovao napadom svoje ekipe, domaći su došli na korak od senzacije.

Ipak, i gosti su na drugoj strani imali raspoloženog golmana Filipa Borozana koji je u finišu meča “skinuo” tri sedmerca, uz to odbranio sijaset “zicera”, dok su u napadu imali dobre “egzekutore” Vuka Latkovića, Nikolu Beloicu i Aleksandra Mrvaljevića.

Mornar 7 – Lovćen u Baru

Barani su u 53’ minutu vodili (24:23). Cetinjani su potom sa dva gola najprije izjednačili, pa poveli preko Beloice 24:25, da bi Živković i Šabanović sa dva gola nanovo preokrenuli za novu prednost Barana (26:25) u 58’ minutu.

Gosti su brzo izjednačili, a golom kadetskog reprezentativca Crne Gore Luke Vukićevića na nepun minut prije kraja nanovo bili u prednosti (26:27) što se ispostavio i kao konačan rezultat.

Cetinjani poslije pobjede u Baru prošli na finalni turnir Kupa

Uoči same utakmice održana je mala svečanost! Naime, Goran Simić je ispred Opštine Bar i Sekretarijata za sport, darivao članove kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore Luku Vukićevića (najbolji strijelac Mediteranskog prvenstva sa 52 gola) i Darka Pejovića iz Lovćena, odnosno Luku Barjaktarovića i Lazara Gvozdenovića iz Mornara 7, te Merisa Bošnjaka iz Prvog asa, kao i trenera Marka Kneževića iz Mornara 7, koji su Mediteranskom prvenstvu u Atini osvojili srebrnu medalju.

Zlatnim rukometnim momcima sa srebrnim sjajem pored Simića, uoči duela u Baru, čestitao je i predsjednik RK Mornar 7 Sabrija Krčiković.

Share.

Comments are closed.