Rukometaši Mornara 7 pobjedom nad Rudarom uključili se u borbu za play – off

Mornar 7 – Rudar: 31 – 26 (15-11)

Bar: SD “Topolica”, igrano bez prisustva publike.
Sudije: Bogdan Kaluđerović i Ivan Vujačić (Cetinje).

Sedmerci: Mornar (2:2) – Rudar (3:2).
Isključenja: Mornar 18’ minuta – Rudar 14’ minuta.

Mornar: Hadžiristić (9 odbrana), Drča (2 odbrane), Jović, Živković 5, S. Ražnatović, Marojević 2,  Ljuši, L.Gvozdenović, Šabanović 7, A. Ražnatović, D. Gvozdenović 1, Ašanin 9, Perović, Mijušković 4, Agović 3, Mrdak.

Rudar: Suljević (6 odbrana), Čolović (2 odbrane), Junuz 1, Jelušić 7, B. Matović 1, Racković 2, Poleksić, Perunović, Barjaktarović 1, N. Matović 1, Laković 6, Vukas 4, Ćurčić, Knežević 3.

Rukometaši Mornara 7 pobijedili su pljevaljski Rudar 31-26, u  premijernoj utakmici 16. kola SBbet Prve lige.

Osim početnog vođstva poslije gola Vukasa, gosti ni jednom nijesu imali rezultatsku prednost, a domaći su od starta zaigrali veoma borbeno u odbrani i raznovrsno u napadu.

Kapiten Ašanin je sjajno “vukao” svoj tim, pa su Barani već u 19’ minutu stekli četiri gola prednosti (10:6) i tu prednost sačuvali do poluvremena.

Počtkom drugog poluvremena Barani su preko Živkovića i MVP današnjeg meča Denisa Šabanovića stigli do šest golova prednosti i tako najavili već u ranoj fazi osvajanje novih bodova.

Ipak, gosti se nijesu predavali pa su sredinom poluvremena smanjili prednost domaćih na 22:18, ali su pogotcima Šabanovića i Mijuškovića odbili “nalet” Rudara.

Detalj sa utakmice Mornar 7 – Rudar

Domaći su do kraja utakmice uglavnom održavali prednost od šest golova, golmani Hadžiristić i Drča su u potpunosti spustili “roletne” da bi na tri minuta prije kraja stigli i do maksimalnih danas “plus 7” (30:23), čime je stavljena tačka na ovaj zanimljiv i borben meč.

Kapiten Boban Ašanin je sa 9 golova bio prvi strijelac susreta, dok je Denis Šabanović postigao 7 golova. Oba rukometaša Mornara 7 su meč završila bez promašaja. Miloš Živković je upisao 5 golova, Miloš Mijušković 4, a Arijan Agović 3 gola.

U gostujućem sastavu odskočili su Dragan Jelušić sa 7 i Ognjen Leković sa 6 golova.

Šestim trijumfom u prvenstvu Barani su se uključili u borbu za play – off što bi za mladi sastav Steva Šiška Nikočevića bio veliki uspjeh.

Sa utakmice Mornar 7 – Rudar

Barani su trenutno peti sa 12 bodova (6 pobjeda i 8 poraza), dok Berane 1949 na četvrtom mjestu sa utakmicom više ima 17 bodova. Isti broj bodova kao i Mornar 7 imaju u Plevljaci ali takiođe i utakmicu više.

U narednom kolu koje se igra narednog vikenda 3. ili 4. aprila, Mornar 7 je gost tivatskog Partizana 1949.

Share.

Comments are closed.