Rukometaši Mornara 7 na oproštaju od više nego uspješne sezone savladali Danilovgrad

Mornar 7 – Danilovgrad: 38 – 27 (15-11)

Bar: SD “Topolica”, igrano bez prisustva publike.
Sudije: Ivan Ćurčić (Podgorica), Petar Kruščić (Podgorica).

Sedmerci: Mornar 7 (4:3) – Danilovgrad (4:4).
Isključenja: Mornar 7  (16’ minuta) – Danilovgrad (8’ minuta).

Mornar 7: Hadžiristić (7 odbrana), Drča (4 odbrane), Živković 4, Mijušković 1, Ljuši, Beharović 5, Mulić 4, Šabanović 2, A. Ražnatović 1, Bujić 1, D. Gvozdenović 8, Perović 1, Ašanin 8, Mrdak, Ratknić 3.

Danilovgrad: Đurđevac (2 odbrane), Jovićević (1 odbrana), Đurković, Kustudić, Krivokapić 14, Marušić, M. Zmajević 1, B. Vujović 1, V. Zmajević 3, Jokanović 2, Jokić 1, D.Vujović, Popović 1, A. Vujović 4.

Sa današnje utakmice u Baru

Rukometaši Mornara 7 pobijedili su Danilovgrad 38:27, u utakmici poslednjeg 6. kola Mini lige za opstanak.

U lepršavoj rukometnoj predstavi, prije svega od strane domaćina, puleni Steva Šiška Nikočevića su devetim trijumfom osigurali prvo mjesto u Mini ligi za opstnak, odnosno šesto mjesto, generalno, u Prvoj ligi.

Tvorac još jedne sjajne generacije; Stevo Šiško Nikočević

Još jednom su Barani pokazali da je prava šteta što su bukvalno zbog jednog gola ili boda “izvisili”, odnosno nijesu igrali play – off za prvaka.

Protiv Danilovgrađana se nije postavljalo pitanje pobjednika. Od starta su domaći nametnuli svoj stil, brzo i efikasno u napadu, odgovorno i pametno u odbrani, pa su već u 17’ minutu preko MVP susreta, kapitena Bobana Ašanina, stigli do prve osjetnije prednosti (9:6).

Boban Ašanin postiže jedan od 8 golova protiv Danilovgrada

Na poluvremenu je bilo četiri gola viška za domaće, da bi u nastavku to bila prava rapsodija barskih rukometaša.

Trener Nikočević je u poslendjih 20-tak minuta bukvalno u “rukometnu vatru” bacio i momke koji nijesu ove godine imali često priliku da provedu puno minuta na parketu, što su oni na najbljepši način iskoristili.

Kada je najbolji strijelac Barana ove sezone Denis Šabanović (102 gola u prvenstvu), postigao pogodak za prednost domaćih 25:16 u 44’ minutu, bio je to signal da slavlje može da počne i da priliku treba da dobije uslovno rečeno “drugi tim”.

Sa današnje utakmice u Baru

Mlađani momci su ukazanu šansu objeručke iskoristili, da bi Rajko Ratknić u 50’ minutu svojim prvim golom od tri koliko je danas postigao, doveo Mornar 7 do maksimalnih 12 golova prednosti (30:18).

Mnogo lijepih proigravanja, akcija, golova i odbrana obilježili su finiš meča, pa je sigurno da će Mornar 7 i naredne sezone u ma kojem sastavu igrao imati što da pokaže u Prvoj ligi.

Jer, kao što je poznato skoro svake sezone Barani zbog velikog broja odlazaka “gotovih” rukometnih znalaca u bogatije rukometne sredine, prave nanovo tim svake godine.

Ipak, možda je sada prava prilika da sportski Bar na vrijeme reaguje i sačuva ovu generaciju, koja ukoliko bi ostala na okupu, mogla bi mnogo toga da pokaže u eliti dogodine.

Zavjesa na doigravanje u Mini ligi za opstanak biće spuštena sjutra (četvrtak u 18,00 sati) kada će u Bijelom Polju da se sastanu Jedinstvo i Rudar.

Sa duela Mornar 7 – Danolovgrad

Tabela:

1. Mornar 7        12     9       0       3       366:306     18         
2. Rudar               11     7       0       4       326:304     14        
3. Danilovgrad   12     5       0       7       303:351     10         
4. Jedinstvo        11     2       0       9       292:326     4

Share.

Comments are closed.