RSCG: Potpisani ugovori sa 10 stipendista za 2020. godinu: Među njima je član Mornara 7 Luka Barjaktarović

Rukometni savez Crne Gore potpisao je ugovore o stipendiranju sa deset sportista, odnosno sa po pet rukometašica i rukometaša na događaju koji je organizovan u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Rukometni savez je prva nacionalni savez koji je organizovao potpisivanje ugovore sa stipendistima za 2020. godinu. Na taj način pokazuje se briga o onima koji su budućnost crnogorskog rukometa i dodjeljuje stipendija kao doprinos razvoju njihove dalje karijere.

Sredstva za stipendiranje perspektivnih rukometašica i rukometaša obezbjeđena su zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, koje je sredstva opredijelilo na nedavno završenom javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2020. godinu.

– Podsjetiću da smo prošle godine, po prvi put, imali osam stipendista, a da je ove godine taj broj povećan, što je najbolja potvrda da je briga o najvećim talentima, u vrhu liste prioriteta novog rukovodstva Saveza. Izbor najtalentovanijih izvršen je na prijedlog direktora muške i ženske reprezentacije, kao i selektora mlađih nacionalnih selekcija, a vjerujem da smo i pored velike konkurencije, napravili pravi izbor. Uvjeren sam da će status stipendiste koji stičete potpisivanjem ugovora, svima vama, biti motiv više i vjetar u leđa za dalji razvoj karijere. Pred vama je dug, ali i put koji je pun izazova i iskušenja. Siguran sam da imate potencijala, ali i znanja da prevaziđete sve prepreke i u budućnosti postane nosioci igre naših seniorskih reprezentacija. Na proglašenju najboljih u prošloj godini koje smo imali prošle sedmice, najavio sam da će ove godine imati sve reprezentativne selekcije učestvovati na velikim takmičenjima, ukoliko juniorke dobiju pozivnicu za Svjetsko prvenstvo. To je potvrda da imamo potencijal u mlađim kategorijama, ali i najbolji poziv da vodimo brigu o onima koji su budućnost. Uvjeren sam da su stipendije jedan od načina da podržimo najtalentovanije, koji će to vratiti na najbolji način – kazao je Kapisoda.

Stipendisti Saveza za 2020. godinu su: Sara Gugač,  Gordana Marsenić, Jelena Vukčević, Milena Vujisić, Anastasija Krivokapić, Vojo Vukić, Luka Vukićević, Darko Pejović, Radojica Čepić i Luka Barjaktarović.

Prisutnima se u ime stipendista obratila Gordana Marsenić.

– Znamo da nije bilo lako donijeti odluku o izboru stipendista, jer u Crnoj Gori ima mnogo talentovanih igračica i igrača. Zato je privilegija biti u odabranom društvu i motiv više da nastavimo da radimo naporno, kako bi se odužili onima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Trudićemo se da zalaganjem i napornim radom u klubovima, ali prije svega u dresu reprezentacije, opravdamo status stipendista, ali i budemo uzori našim vršnjacima, koji vjerujem imaju iste snove kao i mi – da jednog dana nosimo dres sa državnim grbom na najvećim svjetskim takmičenjima. U ime svih stipendista, želim da se zahvalim na podršci i časti koja nam je ukazana i da najavim da će ovo biti podstrek za još bolje rezultate u budućnosti – kazala je Marsenić.

Share.

Comments are closed.