Revanš meč polufinala plej-ofa ABA lige, Mornar – Budućnost VOLI: Nastavak ili kraj serije

Mornar i Budućnost VOLI odigraće sjutra veče od 21 sat, u dvorani „Topolica“ šestu utakmicu ove sezone, revanš meč polufinala plej-ofa ABA lige. U prvom duelu, u Podgorici, Budućnost je ostvarila prednost, 97:88, i za plasman u finale potrebna joj je pobjeda u Baru. Mornar, sa druge strane, želi da se vrati u „Moraču“ i da tamo, 11. maja, padne odluka o crnogorskom finalisti regionalnog takmičenja. U ovosezonskim utakmicama Barani vode 3:2 (ostvarili su dvije pobjede u Evrokupu, u regularnom dijelu ABA lige bilo je 1:1, a Podgoričani su smanjili u prvom meču polufinala plej-ofa).

Trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da će utakmica u Baru biti različita od one u Podgorici, jer je svaka utakmica u plej-ofu priča za sebe.

„Prvi meč je arhiviran već u ponedjeljak veče. Uvijek gledam svoju ekipu: propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći – odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine. Sredinom treće dionice imali smo 61:55 i šansu da odemo na više. Ali, to nismo iskoristili i onda su uslijedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemmo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakvog  pristiska, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku“, zaključio je Pavićević.

Milko Bjelica je u Podgorici odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Mornara ove sezone.

„Ova sezona je bila uspješna. Protiv Budućnosti slijedi utakmica u kojoj nema predaje. Svjesni smo da u prvoj utakmici u odbrani, u nekim situacijama, nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem našu bolju utakmicu, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake“, ističe Bjelica.

Revanš utakmica između Mornara i Budućnosti VOLI biće odigrana u petak, 7. maja, od 21 sat, u dvorani „Topolica“. Očekuje se prisustvo publike u dozvoljenim granicama i uz poštovanje epidemioloških mjera.

Share.

Comments are closed.