Redovna Skupština Crnogorskog školskog sportskog saveza donijela brojne novine u sistem školskog sporta: Uvedeni novi sportovi i uključeni još mlađi

Redovna sjednica Skupštine Crnogorskog školskog sportskog saveza održana je u prostorijama Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” u Podgorici. Na sjednici su usvojeni Izvještaj o radu za prethodnu godinu sa Finansijskim izvještajem kao i Program rada za 2022. godinu.

-Program rada se razlikuje od prethodnih jer ove godine u sistem školskih sportskih igara uključujemo i mlađe kategorije – učenice i učenike petog i šestog razreda i to u sljedećim disciplinama: mini odbojka, mini rukomet, mali fudbal i basket “tri na tri”, kao i šah za učenice i učenike od prvog do šestog razreda.

Novina kod starijih razreda  osnovnih škola, kao i za srednjoškolce je basket “tri na tri”, koji do sada nije bio uključen u sistem školskih sportskih igara.

Statut je dopunjen sa novim školskim sportskim društvima i to ŠSD “Njegoš” sa Cetinja i ŠSD “Miloje Dobrašinović” iz Bijelog Polja.

Profesor Goran Kankaraš prima pehar ispred OŠ “Jugoslavija”

Raduje nas što svake godine imamo sve veći broj škola koje su zainteresovane da osnuju školsko sportsko društvo i da se učlane u naš Savez, rekao je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza prof. Budo Vukićević.

Po završetku sjednice dodijeljeni su pehari za sveukupne pobjednike u školskim sportskim igrama za 2021. godinu i to Gimnaziji “Slobodan Škerović” iz Podgorice u kategoriji srednjih škola i OŠ “Jugoslavija” iz Bara u kategoriji osnovnih škola.

Share.

Comments are closed.