Raičević novi predsjednik Skupštine KK Mornar, Lazar Pavićević generalni menadžer kluba

Prvi čovjek Opštine Bar Dušan Raičević novi je predsjednik Skupštine KK Mornar čiji je član postao ugledni barski privrednik Goran Pajković.

Uz to, dugogodišnjeg igrača „Ponosa Bara“ Lazar Pavićević imenovan je na funkciju generalnog menaždera kluba.

Dosadašnji predsjednik Skupštine Mornara Igor Lukšić zbog privatnih obaveza, na ličan zahtjev, rarziješen je dužnosti predsjednika Skupštine kluba nakon čega je na tu fukciju jednoglasno izabran Raičević.

Skupštinom je u odsustvu Lukšića predsjedavao najstariji član klupskog parlamenta Nedeljko Čović koji je pozdravio sve odluke i okarakterisao ih kao još jedan korak u pravcu podizanja nivoa kluba po kojem je, kako je rekao, čitav grad postao prepoznat u regionu.

Izbor novog predsjednika Skupštine pozdravio je i predsjednik Mornara Đorđije Pavićević istakavši da mladost i ambicioznost Raičevića obećavaju nove korake u usponu „Ponosa Bara“.

Pavićević je izrazio zadovoljstvo što se klubu i formalno pridružio Goran Pajković koji je, kako je istakao, i prethodnih godina bio uz klub. Predsjednik Mornara se takođe zahvalio u ime kluba na uspješnoj saradnji doskorašnjem predsjedniku Skupštine kluba Igoru Lukšiću.

Skupština je jednoglasno podržala predlog Uprave kluba da Lazar Pavićević bude imenovan na funkciju generalnog menadžera, nakon što je odlučio da završi igračku karijeru i posveti se novoj dužnosti u klubu.

„Procijenili smo da nam je potreban čovjek koji će rukovoditi klubom kao spona igrača, stručnog štaba i administracije i biti zadužen za kontakte sa međunarodnim asocijacijama. Iako je mlad, Lazar se kao doskorašnji igrač kluba i nekadašnji američki student, svojim referencama uklapao u te zahtjeve i sa zadovoljstvom je prihvatio ponuđenu funkciju“, rekao je nakon izbora direktor Mornara Radivoje Mandić.

Pavićević je diplomirao na Visokoj Školi South Kent (Connecticut), završio Impact Basketball Academy u Sarasoti (Florida), i studirao na St. Francis College (New York). Bio je kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore i tri sezone član seniorskog pogona „Ponosa Bara“ u čijem je dresu osvojio i titulu nacionalnog šampiona 2018. godine.

Share.

Comments are closed.