Pulen i zvanično u Cedevita Olimpiji

Bivši igrač Mornara Jacob Pullen, jedan od najboljih košarkaša u regionu poslednjih godina, i bivši član slavnih Virtus Bologne i Barselone, novi je igrač Cedevite Olimpije.

31-godišnji američki igrač, koji takođe ima iskustvo igranja u NBA, bio je jedan od najboljih strijelaca u regionalnom takmičenju u poslednje tri sezone, a u sezoni 2020/21 u 2019/20 bio je ključni igrač Mornara.

U prethodnoj sezoni uspio je sa timom iz Bara da se plasira u polufinale ABA lige.

Nakon što je proveo fakultetske godine na državnom koledžu u Kansasu, Jacob Pullen se po prvi put okušao u evropskoj košarci u dresu italijanske Bielle. Uslijdio je prelazak u Hapoel, pa povratak u Italiju, u Virtus Segafredo Bolognu, dok je sezona 2013/14 bila ključna za Pullena, koja ima i gruzijsko državljanstvo, da dođe na veliku scenu.

Prešao je u Barselonu, gde je u Evroligi prosječno bilježio 4,9 poena po utakmici. Preselio se u Sevilju u septembru 2014. godine, a zatim se u novembru vratio u Brindisi, Italija.

Prije početka sezone 2015/16 prešao je u zagrebačku Cedevitu. Cedevita je tada takođe igrala Evroligu, a Pullen je na 24 utakmice prosječno bilježio 13,5 poena.

Po završetku sezone se preselio u ruski Khimki, a sezona 2017/18 počela je sa Philadelphia 76ers -om, a svoje vrijeme je, između ostalih, proveo i u Philadelphiji sa Delavare 87ers -om.

Početkom 2018. godine raskinuo je sa Sikersima nakon što je odigrao tri utakmice u najjačoj ligi na svetu, zatim je igrao prvo u iranskom Mahramu, a zatim u turskom Afionu, što mu je takođe pomoglo da se probije u vrhunsku košarkašku ligu Turske.

U novembru 2018. Pullen se vratio u Cedevitu. Nakon završetka sezone 2018/19, je prešao u barski Mornar, gdje je u prosjeku biljležio 16,6 poena u ABA ligi, uz 3,1 asistencije u 1,3 skoka za 25,3 minuta provedenih na parketu.

Po novom dolasku u Ljubljanu, Jacob Pullen je rekao:

„Drago mi je što sam se pridružio Cedeviti Olimpiji iz Ljubljane. Nekako mi se čini da iako sam se vratio u Cedevitu, da ću po prvi put igrati za slovenački klub. Jedva čekam da igramo u 7DAIS EuroCupu i ABA ligi, kako bismo postigli sve ciljeve. Moj cilj je uvek bio da se ekipa bori za vrh, bez obzira na konkurenciju u kojoj igra. Zahvaljujem se navijačima i upravi Cedevite Olimpije. Sjajno je vratiti se i treći put u ovaj klub, rekao je Pullen.

Share.

Comments are closed.