Prijem u SO za barsku olimpijku u streljaštvu

Predsjednica Skupštine Opštine Bar mr Milena Božović upriličila je prijem za Jelenu Pantović, prvu Baranku i Crnogorku koja se na Olimpijskim igrama u Tokiju takmiči u streljaštvu, a prijemu je prisustvovala i sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade opštine Bar mr Irina Dabović, saopšteno je iz SO Bar.

Prema istim navodima, ovom prilikom se razgovaralo o Jeleninim počecima i dosadašnjim impresivnim rezultatima, a Pantović je istakla da je poziv da predstavlja Crnu Goru na Olimpijskim igrama posebna čast i san svakog sportiste.

-Predsjednica SO Božović je naglasila da lokalna samouprava mora biti podrška mladim talentovanim sportistima koji su ujedno najbolji reprezenti našeg grada i države i pozvala sve sugrađane da 25. jula zajedno navijamo za Jelenu.

Sekretarijat za kulturu, sport i mlade opštine Bar, izdvojio je 1.000 eura kao podršku za pripreme i učešće naše olimpijke na najvećem svjetskom takmičenju.

Sekretarka  Dabović je istakla da činjenica da opština Bar na godišnjem nivou budžetom opredjeljuje značajna sredstva, ukupno 417.000 eura za finansiranje sportskih klubova čiji je opština osnivač ili suvlasnik, kao i 78.000 eura za sufinansiranje sportskih organizacija i dodjelu godišnjih priznanja iz oblasti sporta, sama po sebi dovoljno govori o posvećenosti opštine razvoju sporta u Baru-dodaje se u saopštenju.

-Božović i Dabović su ovom prilikom takođe  simbolično uručile vaučer Jeleni Pantović koja se srdačno zahvalila opštini Bar na podršci i obećala da će nastaviti marljivo i predano da trenira, kako bi ostvarila rezultate na koje ćemo svi biti ponosni-zaključuje se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.