Predsjednik Opštine Dušan Raičević primio mlade karatiste iz Bara, šampione Balkanskog prvenstva

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas mlade karatiste iz Bara, šampione sa Balkanskog prvenstva u Poreču. Tradicionalni prijem za karatiste Raičević je organizovao nakon povratka mladih sportista sa ovog takmičenja na kojem je učestvovali 10 država i gotovo 900 takmičara, a u okviru karate reprezentacije Crne Gore učestvovalo je 15 takmičara karate kluba “Bar”. Oni su ostvarili zapažene rezultate i osvojili čak osam medalja, dvije zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane koje su donijeli u Bar.

Predsjednik Opštine čestitao je šampionima, istakavši da je ovaj uspjeh još jedan dokaz vrijednog i predanog rada članova i trenera Karate kluba “Bar”, čije aktivnosti lokalna uprava prepoznaje i podržava. “Ove medalje, zaslužene vašim radom i predanošću sportu, nagrada su i vašim roditeljima i njihovoj podršci koju vam pružaju.”-poručio je Raičević i dodao: “U odgoju djece značajan je uticaj sportskih aktivnosti, a to Karate klub “Bar” itekako prepoznaje već duže vrijeme, iznjedrivši ne samo brojne šampione, već i dobre, mlade ljude.”

U pojedinačnim nastupima u borbama zlatne medalje osvojili su Arijan Aljošević borbe i Andrija Kosović, bronzanu medalju osvojila je Vasilisa Bujić. U pojedinačnim nastupima u katama srebrnu medalju osvojio je Aleksa Šćekić,  a bronzanu Benjamin Aljošević.

U ekipnim nastupima naši takmičari su osvojili 3 srebrne medalje i to ženski kata tim u sastavu: Hana LukolićStaša Petranović i Ksenija Knežević i muški kata tim u sastavu: Aleksa Šćekić, Aleksa Barjaktarović i Hamed Erović, dok su muški kata tim činili seniori Vladimir MijačArijan Kočan i Kenan Nikočević.

Treneri karate kluba Bar koji su zaduženi za selekciju i treniranje ovih takmičara su Dušica JovetićEdina Paljević, Jozo DabovićGoran PerčobićStefan GojčevićTomislav Stević i Almir Cecunjanin. Oni su iskazali zadovoljstvo ovakvim uspjesima svojeg tima na ovom, veoma zahtjevnom, takmičenju, ali i podrškom koji im pruža Opština Bar.

Share.

Comments are closed.