Povodom Dana mladih zanimljive aktivnosti Sekretarijata za kulturu, sport i mlade

Sekretarijat za kulturu, sport i mlade povodom Dana mladih organizovao je pod globalnom temom “Međugeneracijska solidarnost: Kreiranje svijeta za sve generacije” niz aktivnosti.

„Prvo smo upriličili obilazak mladih ljudi staračkim domovima u  Crmnici i Mrkojevićima sa geronto-domaćicama Crvenog krsta, kao i Okrugli sto u Maloj sali Opštine Bar. Učestvovali su svi zainteresovani i odziv je bio odličan. Nakon toga, u večernjim satima organizovali smo brojna takmičenja, u šahu, stonom tenisu…, kako bi na neki način približili jedne drugima. Ovo je samo jedna od aktivnosti našeg Sekretarijata, a biće ih još mnogo u narednom periodu. Ostalo je još da se odigra i fudbalska utakmica između mladih iz Bara i veterana ‘Mornara’, koja je na program sjutra” istakla je sekretarka za sport, kulturu i mlade Opštine Bar, mr Irina Dabović.

Turnir u stonom tenisu bio je izuzetni zanimljiv, jer je to sport koji mogu da igraju sve generacije…

“Ovo je zaista dobra ideja nadležnog sekretarijata, iako sam i ja učestvovao u organizaciji. Drago mi je da smo mogli da odmjerimo snage sa mlađima ili starijima od sebe. Nadam se da će ovakvih akcija biti još više u nekom narednom periodu. Stoni tenis je, pored rukometa, moja druga ljubav, a ovo je dobra prilika da se približimo jedni drugima”, rekao je naš proslavljeni rukometaš Goran Simić.

Šah je takođe imao mjesto na ovoj lijepoj manifestaciji.

“Mislim da nije važno ko će pobijediti, parola je da je važno učestvovati. I vodimo se tim motom. Mladi protiv tzv ‘starih’ je jedna lijepa ideja koju treba razvijati. Šah je moja ljubav i nemamo često priliku da igramo sa starijima. Volio bi da što češće organizujemo ovakve događaje”, poruka je Vuka Miloševića.

Za sjutra od 20 sati, na stadionu pomoćnog terena SRC “Topolica” zakazan je fudbalski meč.

Share.

Comments are closed.