Trener Mornara Mihailo Pavićević poslije novog poraza: “Ili većina igrača nijesu za ovaj nivo ili je problem u tome što uopšte nijesu fokusirani na svoj posao”

Trećim uzastopnim porazom u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, košarkaši Mornara su razočarali brojnu armiju navijača. Barani su večeras imali priliku da protiv Čačana upišu prvi trijumf u sezoni, ali su gosti odigrali sa više srca i odgovornosti od domaćih igrača.

Po završetku utakmice trener domaćih Mihailo Pavićević, je bio veoma oštar prem izdanju njegovih pulena:
Čestitam ekipi Borca na zasluženoj pobjedi. Jednostavno, došli su i očitali nam lekciju kako se treba boriti za svoj klub. Od nekih desetak takozvanih ničijih lopti na parketu sve su bile njihove. Ispada da su oni mnogo više željeli ovu pobjedu nego mi. Izuzimam jedino Smita koji se borio, skakao, bacao po terenu, izgarao, dok su ostali uglavnom gledali i očekivali da pobjeda sama dođe. Bila je potpuna dekoncentracija od prvog sekunda utakmice. Sedam dana se pripremamo, sedam dana govorimo o detaljima, kako i šta da branimo, kome šta da ne damo, a kome šta da dozvolimo i dođe utakmica i ne znamo šta da radimo na terenu. To je ozbiljan problem. Ili većina igrača nijesu za ovaj nivo ili je problem u tome što uopšte nijesu fokusirani na svoj posao za koji su više nego dobro plaćeni. Nije laka situacija poslije tri poraza, očigledno ove godine to će biti borba za goli život“, rekao je trener Barana.

Trener gostiju Marko Marinović, je apostrofirao važnost osvojenih bodova u Baru:
Važna pobjeda za nas na teškom gostovanju u Baru. Moji igrači su odigrali dobro do posljednja dva minuta kada je opet došlo do pada koncentracije, uz neiskustvo pojedinih igrača. Mislim da je trebalo da privedemo utakmicu kraju mnogo ranije ali ne mogu da budem nezadovoljan. Svaka pobjeda u ovogodišnjoj sezoni je zlata vrijedna. Govorio sam o tome ranije, mi hvatamo otpatke i od njih pokušavamo da pravimo dobre igrače, ali ovoga puta imamo dosta talentovanu ekipu. Naša borba tek predstoji. Mi se u AdmiralBet ABA ligi, u suštini borimo protiv FMP-a i Mege. Htio bih da se zahvalim ekipi Mornara na fer i korektnoj utakmici, kao i za gostoprimstvo. Barani su naši stari prijatelji. Poželio bih im puno sreće u nastavku sezone i da im se sve ambicije ostvare“, rekao je Marinović.

U 4. kolu koje se igra narednog vikenda Mornar je gost FMP-a dok će Borac pred svojim navijačima da igra sa Mega Basketom.

Share.

Comments are closed.