Poslije ljetnje pauze FK Desetka u novom ruhu nastavlja sa radom

Nakon ljetnje pauze, Škola fudbala koja radi u okviru FK Desetka iz Bara u četvrtak 15. avgusta, nastavlja sa radom, kada će početi i  upis novih članova. Po starom dobrom običaju treninzi će se obavljati 3-4 puta nedjeljno u balon sali kod OŠ “Meksiko”.

Za kvalitetan i uspješan rad sa dječacima zadužen je “alfa i omega”kluba,trener sa Uefa A licencom Predrag Jovetić koji  je već šest  godina angažovan kao asistent selektora U-17 i U-19 reprezentacije Crne Gore. U radu mu pomaže i prof. Fizickog vaspitanja Mladen Babić.

-“Cilj Škole fudbala je da se djeci prenesu prave vrijednosti kao što su sticanje radnih navika, poštovanje, zajedništvo, sticanje pobjedničkog mentaliteta i timskog duha. Kroz rad i druženje djeca izgradjuju svoju licnost i u isto vrijeme postaju dobri fudbaleri. Ujedno, osnovni zadatak Škole fudbala FK Desetka je da utiče na individuali napredak svakog pojedinca je kako učenje i savladjivanje fudbalskih vještina tako i u učenju osnovnih socijalnih vrijednosti, ističe Jovetić, koji dodaje da okviru škole postoje više uzrasnih selekcija od 5-11 godina.

-“S obzirom da postojimo godinu dana u klubu smo zadovoljni do sad urađenim i to nam daje stimulans za jos kvalitetnijim profesionalnijim  radom u narednom periodu. Zadovoljni smo odzivom djece, ali naravno očekujemo još veći priliv novih polaznika. Pored druženja na fudbalskom terenu, u planu nam je organizovanje putovanja u druge gradove, učestvovanje na turnirima, odlazak na kampove, kaže Jovetić.

-“Kao osnovni preduslov za napredak svakog sportiste  je prisutnost  na treninzima, ističe Jovetić i dodaje:

-“Zato savjetujem svim  roditeljima  čija djeca treniraju ili će trenirati  u našem klubu da ih redovno dovode na treninge, jer kod nas je svaki trening osmišljen i pripremljen. Pored osnove tehnike na svakom treningu akcenat stavljamo na koordinaciji, kao i na raznim igricama koje podstiču djecu da razmišljaju i reaguju na pravi način u datom momentu.

Jovetić za kraj razgovora podvlači i veliku novinu od ove sezone, koja će klub podići na viši nivo !

-“Novina u našem klubu je ta da smo od ove godine postali fudbalski klub, registrovani u Ministarstvu sporta Crne Gore, a to nam omogućava još veće planove za budućnost  i nadam se uključivanju nekog od sponzora kako bi nam pomogao u stvaranju još boljih uslova za rad.

Svi oni  koji žele da treniraju sa nama i postanu članovi FK “Desetka” pored dolaska u balon salu kod OŠ “Meksiko” informacije mogu dobiti i na telefon broj 069 / 333-303.

Share.

Comments are closed.