Poslije decenije Galeb LSG se vraća na evropsku odbojkašku scenu, igraće u Čelendž kupu

Nakon osvajanja titule, odnosno duple krune, u Ženskom odbojkaškom klubu Galeb Liko Soho Group odlučili su da se prijave i za evropsku scenu. Umjesto za Ligu šampiona, barski klub se prijavio za Čelendž kup, u kojem je Galeb Liko Soho Group igrao i prije deceniju, protiv slovačke Sjenice.

Voljom žrijeba je odlučeno da Galeb Liko Soho Group u prvom kolu Čelendž kupa (1/32 finale) igra protiv holandskog Slidrehta, a s obzirom na to da je tim Petra Kokovića bio nosilac na žrijebu, revanš će igrati kod kuće. Prvi mečevi igraju se između 22. i 24. novembra, revanši su između 29. novembra i 1. decembra. Ako prekoči prvu rundu, Galeb će u drugom kolu (13/15 – 20/22. decembar) igrati protiv slovenačkog Krima iz Ljubljane…

“Što se tiče Evrope, sigurno je da nam to nije glavni prioritet za sljedeću sezonu već ostanak u samom vrhu crnogorske odbojke. Dobili smo ime protivnika, imamo dosta vremena da saznamo nešto više o njima. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da predstavimo naš grad i državu i pravom svjetlu. Daćemo svoj maksimum i vidjeti koliko je to dovoljno za Evropu” kaže trener Galeba Liko Soho Group Petar Koković.

Kako kaže Koković, Galeb će iduće sezone zadržati okosnicu ekipe, istina bez dvije Amerikanke Megan Fergus i Memi Džerard, koje su dale veliki doprinos osvajanju trofeja, i koje ne ostaju u Baru. Klub je napustila i reprezentativni libero Lana Labović, koja je prešla u Herceg Novi.

“Cilj nam je da za sljedeću sezonu stvorimo mladu ekipu, uz Teodoru Čavić i vjerovatno Andreu Laković, koje će dati potreban doprinos svojim iskustvom. Ako bude novih imena, to će sigurno biti mlade i perspektivne igračice, i ka tome ćemo da težimo ove sezone”, dodaje Koković.

Iako su seniorke završile sezone, a okončana su i takmičenja mlađih kategorija, u Galebu nijesu završili sa radom.

“Maksimalan fokus smo usmjerili ka našoj djeci 2009/10/11. godište, koje su jako perspektivne i koje će sigurno biti pravi predstavnici Galeba u bliskoj budućnosti”, zaključio je trener Galeba.

Share.

Comments are closed.