Poslije eliminacije iz Kupa, ekipa Mornara pred imperativom pozitivnog rezultata: Prvi šampion u nezavisnoj Crnoj Gori, mora pasti na “Topolici” ističu u barskom prvoligašu

Eliminacija iz Kupa u FK Mornar je ocijenjena kao neuspjeh, ali u barskom klubu nijesu imali mnogo vremena za analizu poraza prošle srijede od Igala, jer ih već u nedjelju od 16:00 sati u Baru očekuje meč sa Zetom u okviru 13. kola Telekom Prve crnogorske lige.

Veoma bitan duel za Barane, pred kojima je svakako imperativ pobjede.

Sa tim je saglasan i trener Barana Slavoljub Bubanja …

-“Sigurno da je ekipa poljuljana neuspjeh u Kupu, nije ni malo prijatno, ali mi u nedjelju imamo utakmicu sa Zetom koja je biti ili ne biti. U najavi pred Budućnost sam iskreno kazao da je to bio meč da pokažemo da li smo spremni baš za sami vrh tabele. Nijesmo se pokazali u tom meču. Prizano sam da je što se tog duela bila moja greška i možda “uzro” ekpi tri boda.

Dakle, utakmica sa Zetom je veoma bitna iz razloga što ćemo poslije nje znati gdje smo. Da li ćemo nastaviti prema vrhu tabele ukoliko pobijedimo, ili ukoliko bude drugačije da strijepimo za donji prvoligaški dom.
ja sam i uoči početka priprema kazao da neću da razmišljam o opstanku, već samo o vrhu tabele i dalje stojim pri toj konstataciji. Prethodna dva meča su donekle pokvarili planove,  msilm nautakmicu protiv Budućnosti i Igala prošle srijede, jer sam ja donio odluku da u Igalu igra ne druga ekipa, već ekipa koja svaki dan trenira, koja radi i koja je plaćena. Neću da upirem prstom u njih, oni su dali svoj maksimum, ali moram da kažem da je neprolazak u narednu rundu Kupa neuspjeh. Tako da su to dvije greške na prethodna dva meča, te greške ne dozvoljavam nikome, pa ni sebi da ih rade prema Mornaru, kazao je starteg Mornara Slavovljub Bubanja.

Slavoljub Bubanja

On je istakao da utakmicu protiv Zete ne doživljava kao biti ili ne biti kada je njegov ostanak na klupi Mornara u pitanju.

-“Niko nema pravo da bude iznad Mornara, odnosno da stane na put ovom klubu. Kako god se završila utakmica, a volio bih naravno da trijumfujemo. Svakako da mi je mnogo teško poslije ova dva prethodna neuspjeha. Bar doživljavam kao svoj grad, gdje sam uvijek dobrodošao. To ne doživljavam kao podršku, jer sam nju uvijek imao i meni je ova sredina nešto iznad toga. Ponavljam, niko nema pravo da stane na putu, odnosno da stane na cilju Mornara, a sve i da smo na početku sezone rekli da ćemo se boriti za opstanak, cilj Mornara mora da bude vrh tabele kazao je trener Barana Slavoljub Bubanja.

Utakmicu u Baru vodiće glavni arbitar Miloš Savović iz Podgorice, sa pomoćnicima Vladislavom Radenovićem iz Herceg Novog i Markom Gojlovićem iz Nikšića.

U istom terminu (16:00 sati) igraće Podgorica – Budućnost i Perovac – Jezero, dok će dva sata ranije (14:00 sati) da se sastanu Sutjeska i Rudar.

Kolo će u nedjelju da otvore Dečić i Iskra od 13:00 časova.

Share.

Comments are closed.