Poraz Mornara od Bregalnice

Mornar – Bregalnica Štip: 0:2 (0:1)

Strijelci: Andrej Kudijan u 20’ i 71’ minutu

U novom pripremnom meču na Zlatiboru fudbaleri Mornara su poraženi od makedonskog prvoligaša Bregalnice iz Štipa 2:0. Oba gola za rivala postigao je Andrej Kudijan u 20’ i 71’ minutu poslije grešaka odbrambene linije Barana.

U pravoj takmičarskoj utakmici rival iz Sjeverne Makedonije je iskoristio dva kiksa odbrane Barana. Veliki umor, žestoki dueli i na momente nervoza su obilježili ovaj duel, što je u neku ruku i logično, jer svi prvotimci žele da se nametnu svojim trenerima uoči početka sezone.

Ovo je bila peta pripremna utakmica Mornara u srpskom turističkom centru Zlatibor, a za Bregalnicu prvi pripremni duel.

Mornar je počeo u sastavu; Baltić, Stevanović, Seratlić, Pajović, Perišić, Sekulović, Kaluđerović, Ćetković, Poček, Guzina, Pepić.

Igrali su još:Vukčević, Kajević, Merdović, Marinković, Bugarin, Kacić, Soni, Marveđo, Radović, Vukmarković, Gazivoda.

-“Još jedna dobra provjera za moju ekipu ! Očigledan je veliki umor, bukvalno svakog dana su treninzi i utakmice. Protiv ekipe iz Sjeverne Makedonije smo oba gola primili iz grešaka, bukvalno su bez šuta postigli oba gola, raportira Slavoljub Bubanja, šef stručnog štaba Mornara i dodaje;

-“Sigurno da neke stvari nijesu bile dobre naročito nervoza kod pojedinih igrača, vjerovatno zbog umora i teških priprema. Ali to svakako nije i neće biti alibi, jer meni trebaju igrači koji su fokusirani i kad je teško. Baš iz tih razloga sam udaljio neke igrače iz prve ekipe, jer je uprava napravila ogroman napor da na pripreme pošalje kompletan igrački kadar. O tome svjedoči podatak da smo mi daleko najbrojniji ovdje i taj potez treba cijeniti.

Sa druge strane nijesmo došli na odmor već da predstavljamo u što ljepšem svijetlu grad, klub i državu i što bolje se spremimo za ono što nas očekuje od kraja jula mjeseca.

Slavoljub Bubanja

Poslije utakmice smo imali otvoren sastanak gdje je predočeno da se mora poštovati sve ovo što sam naveo, prije svega taj grb koji nose, ali je primarno ponašanje i još jednom smo pokazali da se to neće tolerisati, saopštio je trener Bubanja.

Barani su u dosadašnjem dijelu pripremama savladali Novi Pazar 4:1, remizirali sa Spartakom iz Subotice 2:2 i Mladosti iz Lučana 0:0, dok su poraženi od Radnika iz Surdulice 2:0.

Ukoliko ne dođe do nekih izmjena, Barani će na Zlatiboru odigrati još dva meča. Za utorak 13. jul zakazan je meč sa danilovgradskom Iskrom, dok će dan kasnije 14-og da igraju sa Inđijom.

Share.

Comments are closed.