Podgorički maraton 2019: Deveto mjesto i lični rekord Igora Jokića na 8.000 metara

Na 26. Podgoričkom maratonu koji je danas održan u trci na 8000 metara naš sugrađanin Igor Jokić je ostvario izvanredan rezultat. Profesor fizičkog vaspitanja u JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola je u jakoj konkurenciji profesionalnih sportista iz velikog broja zemalja na ovoj dionici postavio lični rekord sa vremenom od 32 min i osvojio 9. mjesto, sa zaostatkom od 4 minuta iza prvoplasiranog takmičara.

Profesor Igor Jokić

-“Sportom se bavim od malih nogu, konkretno košarkom. Atletikom se uglavnom bavim rekreativno od skoro. Ova trka na 8 km je moje prvo ozbiljno takmičanje na koje sam učestvovao i osvojio deveto mjesto. Konkurencija je bila veoma jaka gdje su učestvovali sportisti iz velikog zemalja kao što su Izrael, Rusija, Albanija, Nemačka, Srbija, Madjarska” rekao je za naš Portal Igor Jokić, najavivši da neće na ovom stati:

-“Nadam se da ću uz bolju pripremu sledeće godine postići bolje rezultate. Ovakva takmičenja doživljavam kao izazov za provjeru svojih aerobnih sposobnosti i izdržljivosti, naročito poslije duže pauze od profesionalnog bavljenja sportom. Ovo nije bilo samo takmičenje za medalju i plasman već da kao profesor fizičkog vaspitanja dam djeci i mladima primjer da se bave sportom i da promovišem zdrave stilove života, kazao je profesor Jokić.

Share.

Comments are closed.